HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Még mindig ke...

Még mindig kevés a teszt, és ha nincs teszt, hivatalosan beteg sincs

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Sok magyar betegnél már sosem derül ki, valójában milyen kórság döntötte le őket a lábukról. Hiába a tünetek, ha nincs vészhelyzet, megesik, hogy a háziorvosuk beszéli le az érintetteket arról, hogy kórházba menjenek. Kálváriájáról mások mellett Tereh István, az Első Emelet és a Solaris egykori zenekarvezetője is beszámolt saját Facebook-oldalán.

„(…) Amikor rá két napra már nem tudsz kikelni az ágyból
Amikor sírva telefonálsz, hogy nagy a baj
Amikor esténként magas a lázad
Amikor a család a barátok teszik le az ajtód elé a kaját, a gyógyszereket, de odáig is alig tudsz kimenni
Amikor napokig hiába hívod a központi ügyelet telefonszámait
Amikor 1 hét teljes kábulat, rosszullét után a doktor barátod határozott fellépése után, rejtett számról, felhív a háziorvosod
Amikor felteszi a rutinkérdéseket, és megállapítja, hogy biztos nem korona, hanem csak egy egyszerű influenza
Amikor azt ajánlja, hogy inkább ne vitessem be mentővel magamat, mert egy kocsiban már 4-5 embert szállítanak, és a kórházban sem lennék biztonságban
(…) Na, akkor húzod a fejedre a takarót és ki akarsz szállni…” – írta megrendítő nyilvános bejegyzésében.

HIRDETÉS

Ami a hivatalos statisztikákat illeti, Magyarországon mostanáig 6 817 mintavételt végeztek (ez a hivatalos oldal megfogalmazása szerint az akkreditált laboratóriumban vizsgált minták száma), a fertőzöttek száma 226, a halottaké 10. A szomszédos Ausztriában ezzel szemben már 32 407 tesztet végeztek, így pedig már 5 560 fertőzöttet tartanak nyilván, 31-en elhunytak. Csehországban ezek a számok a következők: 22 600 teszt, 1 497 fertőzött, 5 áldozat.

Arányaiban a 19 milliós Romániában is több tesztet végeztek, mint itthon. Eszerint keleti szomszédunknál szerdán 14 466 vizsgálat mellett 906 betegről tudnak és 14 áldozatról. (Március 20-án ugyanez az arány így festett: 3 443 teszt készült itthon, míg Romániában 8 284.) Az öt és félmilliós Szlovákia 4 416 tesztet végzett, 216 betegük van, a kétmilliós Szlovéniában a számok: 9 860 vizsgálat, 319 fertőzött.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,845lájkolóTetszik
3,177követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Operatív törzs: Budapesten sokan szegik meg a szabályokat

A hatóságok folyamatosan figyelik, ellenőrzik az utcai jelenlétet, s ez alapjan, ha szükséges, javaslatot tesznek a szabályok változtatására.