HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Rudolf Péter:...

Rudolf Péter: Kivételes megtiszteltetés, de ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Vígszínház új igazgatója szerint örülni majd csak akkor lesz oka, okuk, ha újra felmegy a függöny, ha teltházak előtt tudnak megharcolni a szereppel, önmagunkkal.

Kedden derült ki, hogy az utóbbi hetek vitái lezárultak, Rudolf Pétert bízta meg a Vígszínház vezetésével Karácsony Gergely főpolgármester, a „a Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve”.

HIRDETÉS

Az új direktor a Színház Online felületén tett közzé rövid nyilatkozatot. Ebben megköszönte a döntéshozók bizalmát és a társulat támogatását. – Amennyi erőt ad ez a támogatás, akkora felelősséget is ró rám – írta.

Rudolf Péter lett a Vígszínház új igazgatója | Magyar Hang

Rudolf Péter kivételes megtiszteltetésnek nevezte az új posztot, de azt is hozzátette, hogy ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai. – Túl sok fájdalom, túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben. Abban reménykedem, hogy minden, ami most történik a színházi szakmában és a világban, az tisztulást hoz, katarzist – írta. Nyilatkozata szerint sem a színház, sem a világ nem lesz már ugyanolyan, mint annakelőtte. Nem tudhatjuk, mikor áll vissza a rend, mikortól tehetjük újra a dolgunkat.

Az új igazgató szerint örülni majd akkor lesz oka és okuk, ha „újra felmegy a függöny, ha teltházak előtt tudunk megharcolni szereppel, önmagunkkal. Ha újra béke lesz bennünk és a világban”. Addig is – mint írta – teszi a dolgát és minden erejével azon lesz, hogy a Vígszínház készen álljon az újraindulás pillanatában.

HIRDETÉS

Ismert, az igazgatói poszt kapcsán komoly viták lángoltak fel a közelmúltban. Eszenyi Enikő is pályázott a tisztségre, ugyanakkor sokan bírálták eddigi stílusát. Volt, aki arról számolt be, hogy az igazgató hozzávágta a cipőjét, más üvöltözést, megszégyenítést emlegetett. Eszenyi viszont az ATV Spiriten futó Húzósban úgy vélte, lejáratókampány folyik ellene. „Játszottam már Szent Johannát, ahol megégettek a máglyán, de a legvégén a Mennyben azt mondta mindenki, hogy kis Johanna jó lesz ez így, igazad van” – mondta. Végül múlt héten bejelentette, hogy visszavonja pályázatát.

Eszenyi Enikő visszavonja pályázatát, nem marad a Vígszínház élén | Magyar Hang
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,845lájkolóTetszik
3,177követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Gulyás Gergely: Csalódni kellett az összefogásban, de újabb kísérletet teszek

Az ellenzék élesen bírálja a miniszterelnök bejelentését, főként a nyugdíjasoknak először csak jövőre járó egyheti plusz juttatást. Kövesse velünk a vitát!