Van, ahol a Fideszt „kell” hívni, ha a koronavírussal kapcsolatban kérdés akad

Van, ahol a Fideszt „kell” hívni, ha a koronavírussal kapcsolatban kérdés akad

Jutott bőven a bicskei postaládákba.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bicskén narancssárgával, közpénzből nyomtatott A4-es méretű kampánykiadványra is futja a Fidesznek a járvány alatt. A választókerület fideszes országgyűlési képviselője, valamint a fideszes polgármester ad tájékoztatást a járványról, hívja fel a fontosabb teendőkre a figyelmet abban a koronavírus kiadványban, amelyet szerdán szórtak ki a bicskeiek postaládájába.

A hivatalosnak tűnő, „Összefogás a koronavírus ellen” című kiadványon – aligha véletlenül – keverednek az önkormányzati, és a fideszes jelképek. A címlapra ránézve első pillantásra még úgy tűnik, hivatalos kiadvánnyal van dolgunk, ott szerepel egy „a koronavírus terjedésének megelőzésével kapcsolatos füzet” megnevezés, valamint a Fejér megyei város hivatalos címere. Beljebb a helyi Fidesz elnöke, Bálint Istvánné polgármesterként írta alá a település lakóinak szánt levelét, ám azért az aláírása alá mégis került a biztonság kedvéért egy Fidesz-logó. Belül már minden oldalpáron szerepel a Fidesz emblémája, és mindent elborít a Fidesz-narancssárga színvilág. A sokadik oldalon, apró betűvel szerepel, hogy a kiadványt a Fejér megyei 3. számú választókerület Fidesz szervezete jegyzi kiadóként, felelős kiadó pedig a választókerület fideszes országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán.

Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány települési teendőit mindenütt az önkormányzatok, illetve a polgármesteri hivatalok fogják össze, úgy tűnik, Bicskén mégis a Fidesz a védekezés központja. Legalábbis a kiadványból ez tűnik ki, hiszen a kiadványban a következő olvasható: „kapcsolattartó a Fidesz részéről Bálint Istvánné, polgármester”, alatta egy telefonszám, illetve e-mail cím. Illetve a polgármester saját Facebook-oldalát is feltüntették a füzetben, mint ahonnan tájékozódhatnak a város polgárai a járvány kapcsán.

A kiadványban Tessely Zoltán, a Fidesz választókerületi elnöke, országgyűlési képviselő is egy teljes oldalt kap, hogy tájékoztasson a járvánnyal kapcsolatos teendőkről.

Szerettük volna megtudni, ki vagy mely szervezet finanszírozta a kiadványt, és hogyan jutott el a postaládákba. Kíváncsiak lettünk volna, hogy miért a Fidesz és miért nem az önkormányzat a kiadó, hiszen az utóbbi kötelessége a helyi teendők összehangolása. Azt is megkérdeztük volna, hogy nem tartják-e politikai haszonszerzésnek rátelepedni egy ilyen válsághelyzetre.

A kapcsolattartóként megadott polgármesteri telefonszámra indított hívásunk kicsöngött ugyan, de nem vették fel, e-mail üzenetünkre pedig mostanáig nem érkezett válasz. Amennyiben mégis válaszolnának, frissítjük cikkünket.

Mindeközben egy hete egy zöld „Katasztrófavédelem” feliratos autó járja a városka utcáit. A kocsiból hangosbemondón keresztül mintegy 30 másodperces végtelenített felhívást olvas be felvételről a polgármester asszony, amelynek felét azonban az ő bemutatkozása teszi ki, majd mindenkit felszólít, hogy maradjon otthon.

A kiadvány hivatalosnak tűnő címlapja.
Tessely Zoltán áldása a bicskeiknek.
Bálint Istvánné polgármester és egyben a Fidesz helyi elnöke.
Az első a segítségek felsorolásában a helyi Fidesz.