Annyira kevesen használják, hogy még tovább csökkenti járatait a BKK

Annyira kevesen használják, hogy még tovább csökkenti járatait a BKK

Koronavírus idején tilos az első ajtó használata (Fotó: BKK Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Április elsejétől alapvetően a szombati menetrenden alapuló, de számos frekventált vonalon annál azért sűrűbb közlekedést biztosító menetrendet vezetnek be munkanapokra a fővárosi közösségi közlekedésben a koronavírus-járvány miatt lecsökkent utasszámhoz igazodva – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közleménye szerint az utasszám 80-90 százalékkal esett vissza, ezért döntöttek a további ritkításról. Ugyanakkor csúcsidőben a metró-, valamint a nagyobb forgalmat bonyolító villamos- és buszvonalakon továbbra is a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani. Az iskolák bezárása, a fővárosi cégek jelentős részénél elrendelt otthoni munkavégzés miatt egy-egy tömegközlekedési járművön általában 4-6 ember, vagy még kevesebb utazik – írták.

Azt is közölték, hogy az új menetrend bevezetésével továbbra is biztosítják, hogy a járműveken ne legyen 30 százalék feletti kihasználtság. Ezt a maximális értéket alkalmazzák a nemzetközi gyakorlatban is a járvány terjedésének megakadályozására.

Hozzák előre a felújításokat! | Magyar Hang

Eközben a BKV azt is egyértelművé tette, hogy a 3-as metróvonal déli szakaszának rekonstrukciós munkálatai a tervezett ütemezés szerint haladnak a rendkívüli járványügyi veszélyhelyzet ellenére is. – A felújításon dolgozók védelme érdekében az alagútban és az állomásokon területileg széthúzott munkavégzés zajlik, a szűkebb üzemi helyiségekben pedig alaposan átgondolt munkaszervezés mellett folytatódik a korszerűsítés – olvasható a közleményben.

Kőbánya-Kispest metróállomásnál az új sínpárok már a helyükre kerültek, és hamarosan befejeződik – a vonatok elektromos ellátását biztosító – úgynevezett harmadik sín burkolatának szerelése is. A legfontosabb új berendezések – légkezelők, főszellőzők, vízköddel oltó berendezések – már a helyükön vannak. A jelenlegi ütemterv szerint, az elektromos bekötések után, a nyár végén kezdődhetnek el a tesztelési folyamatok.