HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hétfőn fogadh...

Hétfőn fogadhatják el a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot a fideszes Hende Csaba szerint

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az Országgyűlés jövő hétfőn elfogadhatja a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, miután a törvényalkotási bizottság a kormánypárti képviselők szavazataival megteremtette ennek alkotmányos előfeltételét – fogalmazott a testület fideszes elnöke az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Hende Csaba a bizottság ülését követően közölte: a kormánypárti képviselők elfogadták a javaslat összegző jelentését, megteremtve annak feltételét, hogy az Országgyűlés kétharmada már jövő hétfőn elfogadhassa az előterjesztést.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ennek aligha lesz akadálya, mivel a kormánypártok, a Fidesz és a KDNP-frakciónak együttesen 133 képviselője van, vagyis kétharmados többséggel rendelkeznek. Róluk fogalmazott úgy a hétfői ülésen Orbán Viktor, hogy neki 133 bátor emberre van szüksége.

Jobbikos képviselő szembesítette a kormánypártiakat, mi hangzott el a „túlhatalomtörvény” megbeszélésein – Videóval | Magyar Hang

A Jobbik képviselője, Lukács László György, időpontokkal, adatokkal, ülésrenddel szembesítette Varga Judit igazságügy-minisztert, aki szintén résztvevője volt az egyeztetéseknek.

A Parlament e heti ülésén az ellenzék nem járult hozzá a koronavírus elleni védekezésről szóló – egyesek által „felhaltalmazási törvényként”, míg mások által csak „túlhatalomtörvényként” emlegetett – javaslat házszabálytól eltérő tárgyalásához. Abban ugyanis nem szerepel határidő arra vonatkozóan, hogy meddig lehetnének érvényben a kormány által hozott rendeletek. Ezen kívül a büntető törvénykönyvet is szigorítanák veszélyhelyzet idején, rémhírterjesztésért akár ötéves börtönbüntetést is kiszabhatnak.

HIRDETÉS

A javaslat házszabálytól eltérő tárgyaláshoz négyötödös támogatás, vagyis ellenzéki szavazatok is kellettek volna. Egyébként hétfőn a Fidesszel szavazott a nemzetiségi képviselő és a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomhoz igazoló négy képviselő is.

TASZ: Szerkesztőségeket béníthat meg a büntető törvénykönyv módosítása | Magyar Hang

A büntető törvénykönyv módosítása dermesztő hatással járhat, öncenzúrához vezethet – véli a Társaság a Szabadságjogokért.

A március 11-én 15 órától hirdetett a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet az ország egész területére, ez rendeleti úton történő kormányzást tesz lehetővé. Az alaptörvény szerint viszont a kormány veszélyhelyzetben hozott rendeletei tizenöt napig – vagyis az elsők március 26-ig – maradnak hatályban. Kivéve, ha a kormány – az Országgyűlés felhatalmazása alapján – azok hatályát meghosszabbítja.

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot a kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter nyújtotta be pénteken az Országgyűlésnek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,905lájkolóTetszik
3,623követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belengették, hogy elveszik a Lánchídat, a tűzijátékot is onnan lőnék fel

Kilenc évig nem csináltak semmit, most kórusban aggódnak a Lánchídért, és miközben ezt teszik, küldenek a fővárosnak egy levelet, hogy szeretnék telepakolni a hidat bombákkal és rakétákkal – reagált Karácsony Gergely.