HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld IDEA: elégede...

IDEA: elégedetlen a többség az egészségügy kormányzati támogatásával

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem kap elégséges támogatást az egészségügy a koronavírus-járvány megfékezésére – derül ki az IDEA intézet felméréséből, amelyet az ATV ismertetett.

A felmérés – március 17-e és 20-a között – vizsgálta a magyar egészségügy, valamint a kormányzati tájékoztatás társadalmi megítélését a koronavírus-járvány tükrében. A vizsgálat megerősítette a „két Magyarország” narratívát: a Fidesz–KDNP-szavazói elégedettek, a többiek kevésbé.

HIRDETÉS
Forrás: Idea Intézet
Forrás: Idea Intézet

A kutatásból az derült ki, hogy a kormánypártok szimpatizánsai felkészültnek látják az egészségügyet a koronavírus-járvány kezelésére. Úgy gondolják, hogy a szektor elég kormányzati támogatást kap, továbbá a kormányzati tájékoztatási politikát is megfelelőnek találják.

Az összes megkérdezett és az ellenzéki szavazók ugyanakkor egyaránt felkészületlennek ítélik az egészségügyet, és a pártpreferenciájukat nem vállalók, vagy abban bizonytalanok is hasonló véleményen vannak. Az összes megkérdezett 58 százaléka százaléka gondolta úgy, hogy a magyar egészségügy egyáltalán nem kap elégséges támogatást a koronavírus-járvány megfékezésére.

Forrás: Idea Intézet
Forrás: Idea Intézet

Az utóbbi hetekben a kormányzati tájékoztatást számos kritika érte a koronavírus járványt érintő tájékoztatást. A fideszes szavazók elégedettek, az ellenzékiek egyáltalán nem.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,845lájkolóTetszik
3,177követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Gulyás Gergely: Csalódni kellett az összefogásban, de újabb kísérletet teszek

Az ellenzék élesen bírálja a miniszterelnök bejelentését, főként a nyugdíjasoknak először csak jövőre járó egyheti plusz juttatást. Kövesse velünk a vitát!