HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kiderült, men...

Kiderült, mennyibe kerültek eddig a „portyázók„ és „fürkészek” beszerzései

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Tízmilliárd forint alatt maradt az egészségügyi védőfelszerelések, fertőtlenítőszerek és lélegeztetőgépek összköltsége, amelyekkel a héten előbb az egyik államtitkár és a Semmelweis Egyetem rektora, majd pedig maga Orbán Viktor miniszterelnök fotózkodott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – derül ki a Szabad Pécs cikkéből, amely utánanézett a beszerzéseknek. A portál szerint ezek beszerzésére utalhatott a kormányfő, amikor arról beszélt, hogy kiküldte a „fürkészeket” és „portyázókat”.

A beszerzéseket a Semmelweis Egyetem bonyolította, erről az intézmény egyik közleménye is árulkodik. A cikk az európai uniós közbeszerzési értesítő adatai alapján azt írja, hogy a beszerzéseket hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretében bonyolították le, a szerződések megkötésének időpontja mindegyik esetben március 16. volt.

HIRDETÉS

A koronavírus tesztek beszerzésének (COVID-tesztek beszerzése címen) értéke nettó 1,4 milliárd forintba került. Ezért 100 ezer antitest-alapú gyorstesztet, és 30 ezer PCR-alapú tesztet és úgynevezett izoláló kitet vásároltak.

Védőeszközöket is hozatott a Semmelweis Egyetem: 700 ezer három rétegű sebészi maszkot, 200 ezer FFP2 minősítésű maszkot, 100 ezer arc-pajzsot, valamint 25 ezer egészségügyi védőruhát (overál) is rendeltek. Egy másik beszerzésben más eszközöket vásároltak. A két beszerzés összértéke 1,5 milliárd forint.

Ezeken kívül kétfajta lélegeztetőgépet is beszereztek: 56 NIV típusút és 140 darab IV típusú lélegeztető gépet, ezek összértéke 3,25 milliárd forint. Megjegyzik, hogy a lélegeztető gépek beszerzési értékét előzetesen 1,3 milliárd forintra becsülték.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,845lájkolóTetszik
3,177követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nagyon kevésnek tartja az ellenzék a 13. havi nyugdíj néven bejelentett intézkedést

Semmitmondónak nevezték, hogy a nyugdíjasok legkorábban jövőre kapnak egyheti plusz forrást, azonnali segítséget követeltek.