HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szijjártó Pét...

Szijjártó Péter: 43 magyart hoztak haza Izraelből

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. De ha csak egyszerűen támogatná a lapot, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk, azt is megteheti ITT!

HIRDETÉS

Negyvenhárom magyar állampolgárt hoztak haza Izraelből a koronavírus-járvány miatt – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a csütörtökön közzétett Facebook-videójában.

Az MTI által is idézett tárcavezető kifejtette: a Budapestre érkezett repülőgép rajtuk kívül 31 osztrák, német, cseh és szlovák állampolgárt is hozott, „hiszen segítünk egymásnak”. A miniszter elmondta, összességében már 3700-nál tart a hazasegített magyar állampolgárok száma. „Ez a szám tovább fog nőni, dolgoznak minden magyar hazahozatalán” – hangsúlyozta.

HIRDETÉS

Bezzeg-egyetemek bezzeg-megoldásai? – több országban még mindig megy az oktatás | Magyar Hang

A vírus gyors terjedése, és az azt követő pánik összesen közel húszezer magyar diákot ért otthonától távol. Akadnak pozitív példák, de az egyetemek többsége esetlenül kommunikál a hallgatókkal. A távoktatás ugyanakkor minden intézményben többé-kevésbé zökkenőmentesen működik. Külföldön tanuló magyar diákokat kérdeztünk!

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy csütörtökön Szófiában megállapodott bolgár partnerével, hogy Delhiből egy bolgárok által odaküldött mentesítő repülőgéppel 9 magyar jöhet el Szófiába, ahonnan aztán hazatérhetnek Magyarországra.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,245lájkolóTetszik
3,151követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek