HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újabb több mi...

Újabb több millió maszk készül a börtönökben

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

További 6,6 millió szájmaszk gyártását kezdik meg a büntetés-végrehajtási (bv-) intézetekben, miután Törökországból nyolc tonnányi alapanyag érkezett – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) csütörtökön az MTI-t.

Jelenleg napi 33 ezer darab készül és a nap 24 órájában zajlik a gyártás. Az Adorján-Tex Kft., a bv gazdasági társasága szerint a megkapott alapanyag elegendő lesz arra, hogy még 6,6 millió szájmaszkot állítsanak elő.

HIRDETÉS

Az Adorján-Tex Kft. egyébként a büntetés-végrehajtás fogvatartottakat foglalkoztató gazdasági társasága, amelynek fő profilja textilipari tevékenység. Ágyneműket, függönyöket, illetve egészségügyi termékeket – lepedők, takaró- és párnahuzatok, köpenyek, ingek, nadrágok, tunikák, műtősruhák –, valamint munka- és védőruhákat gyártanak.

Az utóbbi időszakban számos luxusmárka is bejelentette már, hogy átállnak a vírus elleni védekezéshez szükséges eszközök gyártására.

Maszkot varr a Gucci és a Prada | Magyar Hang
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,845lájkolóTetszik
3,177követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nagyon kevésnek tartja az ellenzék a 13. havi nyugdíj néven bejelentett intézkedést

Semmitmondónak nevezték, hogy a nyugdíjasok legkorábban jövőre kapnak egyheti plusz forrást, azonnali segítséget követeltek.