HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Muszáj talpra...

Muszáj talpra állnunk – Karanténinterjú Kovács András Péterrel

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Vagyunk annyira józanok, hogy ne bagatellizáljuk el a dolgot. Ami azonban különös számomra, hogy éppen a legnehezebb helyzetben lévő, legveszélyeztetettebb korosztály, az idősek azok, akikkel nehéz megértetni, hogy otthon kell maradniuk – mondja Kovács András Péter. Karanténinterjúnk, szigorúan (videó)telefonon.

A humorista a járvány idejére gondosan bezárkózott a családjával, de nem feledkezett meg a közönségről, első videójával mindenkinek azt üzente: „Maradjon otthon!” Óvatosan kell bánni a járványviccekkel, de a szigorú intézkedések mellé kell a humor, hogy átvészeljük a következő heteket, vallja Kovács András Péter, aki bízik benne, hogy a koronavírus-járvány tanulságai a jobb megoldások felé lökik majd az emberiséget.

HIRDETÉS

– Introvertált ember vagyok, így egyelőre semmi különbséget nem tapasztaltam a normális ügymenethez képest – árulta el a Magyar Hangnak. Elmondta, ha kell, a családjával hónapokig kibírják a karantént, és bízik benne, hogy az egész ország így lesz ezzel. – A határozott intézkedésekkel, amit az állam hoz meg, és némi jókedvvel, amit pedig mi, humoristák biztosítunk, átvészeljük a legrosszabb időszakot is – fogalmazott.

A humorista a magyarországi veszélyhelyzet bejelentésének napján, március 11-én lépett fel utoljára. Akkor úgy volt vele, hogy még talán viccelhet a vírussal, hogy egy kicsit felvidítsa a közönséget, és reményt adjon nekik az elkövetkezendő hetekre. A karantén idejére sem hagyja azonban magára a közönséget, a Dumaszínház az online térbe költözik, YouTube-on látható sorozataikkal folytatják az eddigi munkájukat. – Az emberek szeretnek minket és hisznek bennünk. Ha ez tényleg így van, akkor annak ellenére, hogy mi is térdre rogytunk a járvány miatt, talpra tudunk állni. Muszáj talpra állnunk.

Az interjúból kiderül, hogy a humorista szerint miért fontos otthon maradni, és hogy melyik csoport viselkedése felett áll értetlenül? Kovács András Péter elárulta, hogy három gyerekkel miként lehet átvészelni a hosszú bezártságot, hogy a legfiatalabb generáció mit tanulhat a karanténból, és hogy merre lökhetik az emberiséget a járvány tanulságai. De választ kapunk arra is, hogy a hit segíthet-e a jelenlegi helyzetben, hogy miért nem érdemes már most keseregni, hogy miként hathat a bezárkózás a személyes kapcsolatainkra, és hogy vajon a búsongó magyar nép mit tesz, amikor igazán nagy a baj.

HIRDETÉS

Keresse a legfrissebb, 2020. március 27-én megjelent 13. lapszámunkban! Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál! És, hogy miről olvashat még a 13. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,845lájkolóTetszik
3,177követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nagyon kevésnek tartja az ellenzék a 13. havi nyugdíj néven bejelentett intézkedést

Semmitmondónak nevezték, hogy a nyugdíjasok legkorábban jövőre kapnak egyheti plusz forrást, azonnali segítséget követeltek.