Azonnali fizetésemelést követel az egészségügyi dolgozóknak a Jobbik

Azonnali fizetésemelést követel az egészségügyi dolgozóknak a Jobbik

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik azonnali és radikális fizetésemelést javasol az egészségügyben dolgozóknak a koronavírus-járványra tekintettel - mondta a párt alelnöke szombaton a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Lukács László György kifejtette, arra kérik a kormányt, hozza előre az egészségügyi dolgozók novemberre tervezett 20 százalékos béremelését, és a következő évekre ígért 30 százalékos növelést is fizesse ki idén augusztusig.

A Jobbikos politikus hangsúlyozta: már most is megfeszített tempóban dolgozik 24 ezer orvos, 105 ezer szakdolgozó és több ezer segítő munkatárs, akiken a jövőben várhatóan még nagyobb lesz a nyomás, és ezért megérdemlik a nagyobb anyagi megbecsülést.

A Jobbik alelnöke szerint a fizetésemelést az is indokolja, hogy a következő időszakban az egészségügyi ellátórendszer teljesítőképessége határozhatja meg, mennyi áldozatot követel majd a koronavírus Magyarországon.

Emellett a szakmai szervezetek kérései, valamint szerbiai és nyugat-európai példák is azt mutatják, hogy a béremelésre szükség van. Duplán ad, aki gyorsan ad - tette hozzá. Kitért arra, hogy a szakmai szervezetek, például a mentődolgozók szakszervezete és az orvosi kamara is kérte a béremelést.

Lukács László György ezúttal is mindenkit arra kért, hogy kizárólag a legszükségesebb esetekben hagyja el otthonát, mert a védekezés eredményességét, és azt, hogy az egészségügyi ellátórendszer elbírja-e a terheket, az is befolyásolja, hogy a polgárok komolyan veszi-e azt az üzenetet, hogy minél nagyobb távolságot tartsanak egymástól.

https://www.facebook.com/287770891404/videos/516455452403570/

Jobbikos képviselő szembesítette a kormánypártiakat, mi hangzott el a „túlhatalomtörvény" megbeszélésein - Videóval | Magyar Hang

Ritka pillanatoknak lehettek szem- és fültanúi azon kevesek, akik még követik valamilyen módon az Országgyűlés üléseit. A Jobbik képviselője, Lukács László György, időpontokkal, adatokkal, ülésrenddel életszerűvé téve parlamenti felszólalását szembesítette Varga Judit igazságügyi minisztert, aki szintén résztvevője volt a hétpárti egyeztetéseknek, hogy ott miket mondott a „túlhatalomtörvény" kapcsán Kocsis Máté Fidesz frakcióvezető és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.