HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megfertőződöt...

Megfertőződött két egészségügyi munkatárs a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikáján

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Semmelweis Egyetem (SE) I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának két egészségügyi alkalmazottja igazoltan megfertőződött az új típusú koronavírussal – tudta meg a Qubit. Az információt megerősítette az intézmény.

A Qubit ott dolgozó informátora szerint a klinikán, ami egyébként a jobban felszerelt és ellátott intézmények közé tartozik, van olyan vizsgálóhelyiség, amelyben még a szellőztetés sem a követelményeknek megfelelő. Korszerű elszívó és keringető légkondicionáló hiányában például a használt altatógáz elvezetésére szolgáló cső egy ablakon fúrt lyukon keresztül vezet ki a szabadba. Ilyen körülmények között szerinte különösen aggasztó, ha a személyzet tagjai vagy a betegek közül bárki megfertőződött. 

A Qubit írásban feltett kérdéseire Szabó Attila professzor, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese megerősítette, hogy két munkatársuknál mutatták ki a fertőzést. 98 alkalmazottat teszteltek le eddig, vasárnap estére mindenkit leszűrnek az intézmény dolgozói közül.

Újabb áldozata van a koronavírusnak itthon, az ismert fertőzöttek száma 343-ra nőtt | Magyar Hang

Arra a kérdésre, hogy a fertőzötteket sikerült-e időben elkülöníteni, Szabó Attila úgy válaszolt, hogy igen enyhe tünetei (náthája) miatt négy napon át nem merült fel az első kolléga érintettsége. Maszkot hordott, aminek köszönhetően a közvetlen kollégái és az osztályon gondozott betegek közül senkit nem fertőzött meg. Egyedül a Rókusban izolált, azóta is tünetmentes műtősfiú lehet kontaktként fertőzött.

HIRDETÉS

Hozzátette: a szoros kontaktokat otthoni karanténban tartották a kizáró vizsgálatokig. Közülük senki nem járt be dolgozni. Az előírásoknak megfelelő vizsgálatok megtörténtek.

A betegek között ezidáig egy esetben igazolódott koronavírus-fertőzés az első vizsgálattal, amely péntek este igazolódott, hogy ál-pozitív volt. Az összes többi beteg esetében nem igazolódott (45 beteget szűrtek). Az egyetlen, egy alkalommal pozitívnak mért beteg időben elhatároltan érkezett, a pozitív tesztet mutató munkatársaik már korábban izolációra kerültek – közölte. Azt is írta, hogy minden dolgozó számára rendelkezésre állt és áll a feladatának megfelelő védőeszköz. és mindenütt rendelkezésre áll a fertőtlenítő is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek