Közveszéllyel fenyegetés miatt nyomoznak Mohács polgármestere ellen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feljelentés alapján nyomozást indított közveszéllyel fenyegetés miatt Mohács polgármestere, Csorbai Ferenc ellen a város rendőrsége; a Pécsi Újság értesüléseit a 444 kérdésére a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délelőtt megerősítette.

Ahogy a hírportál írja: „A Pécsi Újság értesülései szerint Csorbai Ferencet, Mohács polgármesterét egy budapesti magánszemély jelentette fel azután, hogy Csorbai arról beszélt, városa járványgócponttá vált. Csorbai ezt arra alapozta, hogy a városban találtak egy igazolt fertőzöttet, aki »az elmúlt két hétben több mint száz emberrel találkozott, ezért a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek«. Csorbai a járványügyi tapasztalatok alapján arra következtetett, hogy ilyen esetben hirtelen nagy számú megbetegedés is várható.”

– Szokásos napi tájékoztatóján pénteken Müller Cecília országos tiszti főorvos azt mondta, Mohácson nem alakult ki gócpont, szerinte ugyanis az ország egész területén egyenletesen oszlanak el a koronavírusos betegek.

Operatív törzs: munkába állnak a kórházparancsnokok | Magyar Hang

A kijárási korlátozás eddig eredményes volt, 14-en vannak lélegeztetőgépen, a kórházparancsnokok a készletgazdálkodást fogják segíteni – hangzott el az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Ma is hiába küldtünk kérdéseket, tovább bojkottálják lapunkat.