HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Vasárnap este...

Vasárnap este online tüntetés a „túlhatalomtörvény” ellen

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Vasárnap 20:00 órakor kezdődik az az online tüntetés, ami a „túlhatalomtörvény” elfogadása ellen tiltakozó petíció aktivistái szervezik. A rövid, online demonstráción felszólalnak: Róna Péter közgazdász, Pardavi Márta jogász, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke, Fullajtár Andrea színészművész, Horgas Péter látványtervező, Lattmann Tamás – nemzetközi jogász, Lang Györgyi – énekesnő.

A beszédek között megjelenítik majd azokat a transzparenseket, üzeneteket, melyeket a petíció aláíró küldtek, az esemény végén pedig egy élő, online szavazásra kérjük meg a videót követő embereket.

Maga az online petíció tegnap elérte a százezer főnyi aláírást, így az egyik legnagyobbá vált a magyarországi online aláírásgyűjtések történetében. Számos visszajelzés érkezett olyan emberektől, akik nem merik aláírni, ezt a jelenséget a szervezők elmondásuk alapján gyakran tapasztalják.

 „A kormány egy lehetetlen helyzetet teremtett. Civileknek, ellenzéki pártoknak és a kormánnyal egyébként szimpatizálóknak egyaránt. A FIDESZ-KDNP koalíció technikailag ugyan igen, de a valóságban soha nem tudna, merne ilyen felhatalmazást kérni és foganatosítani békésebb időkben. Az a több mint 100 ezer ember, aki most aláírta ezt a petíciót, egy felkiáltójelet tett, és joggal tart attól, hogy a járvány lecsengése után mit kezd a kormány ezzel a felhatalmazással. Kívánjuk, hogy ne legyen igazuk.” – írják a szervezők.

HIRDETÉS
https://www.facebook.com/watch/live/?v=2624834447842360&ref=watch_permalink
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,646lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek