Zápor, zivatar és 19 fok vár ránk vasárnap

Zápor, zivatar és 19 fok vár ránk vasárnap

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A többórás napsütés mellett ismét gomolyfelhők képződnek, amelyekből főként a Dunától keletre, esetleg a Dél-Dunántúlon alakulhat ki elszórtan zápor, a keleti megyékben zivatar – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi előrejelzésében. Mint írják: a Szécsény-Szeged vonaltól nyugatra megélénkül, sőt a Dunántúl nyugati és északi részein meg is erősödik az északnyugati szél, emellett pedig zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 6 fok között alakul, de elsősorban az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint vasárnap estig nem várható fronthatás, ám a nyári időszámításra való átállás sokunkat megviselhet. Intenzív fejfájás, napközben erős fáradtság, este pedig elalvási nehézségek jelentkezhetnek. A panaszokat tovább fokozza az melegedés, amely melegfronti jellegű panaszokat okozhat az arra érzékenyeknél. Gyakori tünet lehet a migrén és tovább erősödhet a fáradtságérzet. A Dunántúlon a feltámadó szél fokozhatja a fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalanságot is előidézhet.

A közlekedésről szólva: vasárnap elsősorban keleten, északkeleten és a délnyugati határ közelében alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok. Környezetükben vizesek, csúszósak lehetnek az utak, hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint erős, viharos széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. Zivataroktól függetlenül az ország nyugati felén lesz élénk, erős az északnyugati szél. Sokfelé több órára kisüt a nap, így ha útra kelünk, vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni.

Címkék: időjárás