HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Azonnali kérd...

Azonnali kérdések: Orbán Viktor elismerte, vannak még „döccenők”

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A mai parlamenti ülésnapon az azonnali kérdések középpontjában is a koronavírus-járvány állt.

A jobbikos Lukács László György kérdéseire válaszolva Orbán Viktor arról beszélt, egyelőre a terjedést igyekeznek lassítani, hogy csökkentsék a nyomást az egészségügyön. Elismerte, orvosok megbetegedésével számolni kell, de a halálukkal nem, mert idős orvosokat nem engednek a fertőzöttek közelébe. A béremelést sürgető kérésre Orbán egy későbbi, áprilisi gazdasági csomagra utalt. A miniszterelnök elismerte, azért nem teszik kötelezővé a lakáson kívüli maszkviselést, mert nem tudja garantálni, hogy lesz annyi maszk az országban, amennyire ehhez szükség lenne.

Szabó Tímea és Tordai Bence a Párbeszéd képviselői szerint a kormány igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy ők mindent rendben tesznek, de valójában lemaradt a környező országoktól, ahol már a kieső munkabérek 70-80 százalékát pótolja az állam. Tordai feltette a kérdést, hogy a magyar kormány vállalja-e ugyanezt az országban? Orbán Viktor megismételte, minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő csomagján dolgoznak. Azt ígérte, a mentőcsomag mindenki számára lehetővé teszi, hogy dolgozzon. Ezt ajánlják pénzosztás helyett.

Keresztes László Lóránt az LMP frakcióvezetője azt kérdezte, az önkormányzatok miért nem kapták meg a védekezéshez szükséges forrásokat, és miért nem jutnak alapvető információkhoz, miért nem tudhatják meg, hogy az adott településen hány fertőzött van, és hány beteget ápolnak? A miniszterelnök szerint vannak még döccenők, s éppen ezek kiküszöbölésére hozták létre létre a megyei védelmi bizottságokat. A polgármesterek ezeknek a tagjai, tőlük kaphatnak információt. A képviselő szerint nem így van. Orbán Viktor megígérte, hogy igyekezni fog, hogy részletesebb legyen a tájékoztatás.

HIRDETÉS

Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő azt kérdezte, nagy terhet viselő és pénzszűkében szenvedő önkormányzatok kapnak-e kormányzati segítséget. Orbán Viktor elmondta, az újraszabott költségvetés részei az önkormányzatok. Kunhalmi reményét fejezte ki, hogy ez nem elvonást jelent majd az önkormányzatokra nézve.

Keresztes László Lóránt (LMP): A lelkiismeretem miatt nem nyomtam gombot a „túlhatalomtörvény” szavazásán | Magyar Hang

Szabó Zsolt fideszes képviselő nem szavazott a túlhatalomtörvény sarkalatos részeinek végszavazásán, az egyszerű többséget igénylő részeknél viszont igen. Kerestük a képviselőt, hogy ennek mi az oka. A közreadott, hivatalos mobiltelefonszámán nem sikerült őt elérnünk, de amint válaszol megkeresésünkre, frissítjük cikkünket. Az LMP frakcióból többen nem szavaztak, köztük a frakcióvezető, vezérszónok Keresztes László Lóránt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek