A paksi atomerőmű egyik dolgozójánál kimutatták a koronavírust

A paksi atomerőmű egyik dolgozójánál kimutatták a koronavírust

Atomerőmű Pakson (Fotó: atomerőmű.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A paksi atomerőmű egyik üzemviteli területen dolgozó munkatársának második tesztje koronavírus pozitív lett, a környezetében dolgozó tizenöt munkavállaló első tesztje azonban negatív – közölte a Paks FM rádió hírét megerősítve az atomerőmű kommunikációs igazgatója kedden.

Kovács Antal, az erőmű kommunikációs igazgatója a Paks FM rádiónak elmondta, a szóban forgó kolléga március 18-a óta nem dolgozik, mert nem érezte jól magát, megbetegedett. A háziorvosa azonnal önkéntes karanténba kérte, amelyet munkavállalójuk maximálisan betartott. Nem javult az állapota, ezért múlt héten elvégeztek rajta egy koronavírus-tesztet, amely negatív lett, a második azonban már pozitív, ennek hétfő este jött meg az eredménye. Az erőmű pandémiás vezetője azonnal intézkedést hozott a kontaktok felkutatásra, a tizenöt kolléga azóta az otthonában tartózkodik, az első tesztjük negatív lett, várják a másodikat – mondta Kovács Antal. Hozzátette: mivel több mint tíz napja nem találkoztak a fertőzöttel, ez bizakodásra ad okot.

Kilenc koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál | Magyar Hang

– Az erőművet nem tervezzük lezárni, de kialakítottunk egy olyan rendet, amely tovább fokozza a biztonságot, és bízunk abban, hogy a fertőzés nem terjed tovább – mondta a Paks Pressnek Kovács Antal.