Orbán Viktor: Az ellenzék ütötte „léket sikerült befoltozni”

Orbán Viktor: Az ellenzék ütötte „léket sikerült befoltozni”

Orbán Viktor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mivel az ellenzék nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatot, keletkezett egy patthelyzet, „néhány fontos döntésünk hatályát vesztette, léket kapott a védekezésünk hajója”. Ezt a léket ma sikerült befoltozni – mondta Orbán Viktor kedd este, a koronavírus-akciócsoportok vezetőivel folytatott megbeszélését megelőzően.

A közösségi oldalára feltöltött videón a kormányfő azt mondta: az esti ülés hosszú lesz, fontos kérdések vannak napirenden.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/166614884461752/

A legfontosabb döntésnek Orbán Viktor azt nevezte, hogy az ellenzék ütötte „léket sikerült befoltozni”; a hatályukat vesztett rendeleteket változatlan formában aláírta, azok ismét hatályba léptek, működnek, segítik a védekezést.

Hogy mi történt a parlamentben és miért ne szavazta meg az ellenzék az előterjesztést, arról itt olvashat.

Egy őszinte pillanat | Magyar Hang

A kormány az Országgyűléstől kapott hétfői felhatalmazása alapján elrendelte a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések meghosszabbítását – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedden, az MTI-vel.

A kabinet a veszélyhelyzet végéig fenntartja az olyan családvédelmi intézkedéseket, mint a gyed, a gyes, a gyet meghosszabbítása. Ugyancsak meghosszabbítja a kórházparancsnokok megbízásáról szóló jogszabály hatályát és az eddig bejelentett gazdaságvédelmi intézkedéseket, így például a hiteltörlesztések és végrehajtások felfüggesztését, a kata megfizetésének halasztását, az egyes szektorokban a járulékfizetési kötelezettség felfüggesztését.

Vizsgálja az Európai Bizottság a felhatalmazási törvényt | Magyar Hang

A Kormányzati Tájékoztatási Központ aláhúzta, a kabinet fenntartja azt a rendelkezést is, hogy a turisztikai, a vendéglátóipari, a szórakoztatóipari, a szerencsejáték-, a filmipari, az előadóművészeti, a rendezvényszervező és a sportszolgáltatást nyújtó ágazatok esetében a nem lakás céljára szolgáló helyiségre vonatkozó bérleti szerződéseket 2020. június 30-áig nem lehet felmondással megszüntetni.

Az ezekben az ágazatokban működő gazdasági egységekben március-április- május-júniusra a munkáltatók mentesülnek a munkabér utáni közterhek megfizetése alól. A munkavállalók munkabérét terhelő járulékok közül pedig kizárólag a természetbeni egészségbiztosítási járulék fizetési kötelezettsége áll fenn, azzal, hogy a havi mértéke nem haladhatja meg az egészségügyi szolgáltatási járulék havi összegét, a 7710 forintot – közölték.

A központ tájékoztatása szerint marad az a rendelkezés is, hogy a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetésére kötelezetteknek márciustól június 30-áig nem kell turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetniük.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.