HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Vaszily Mikló...

Vaszily Miklós bevásárolta magát az Index reklámjait értékesítő cégbe

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Vaszily Miklós, a TV2 csoport elnöke, az Echo TV és az MTVA volt vezérigazgatója 50 százalékos részesedést vásárolt magának az Indamedia Csoportban. Az érintett ezt egy interjúban jelentette be a Portfolio.hu-n.

Az index.hu hírportál 2017 óta alapítványi tulajdonban van, tehát pro forma függetlenül működik. De a kiadó és azon keresztül a szerkesztőség működése nagyon sok tekintetben azóta is függ az Indamedia csoporttól – írja a 444.hu. Többek közt ez a cég működteti a divany.hu, a totalcar.hu, a napi.hu és a port.hu oldalakat is, továbbá hozzájuk tartozik a blog.hu és az index.hu hirdetési felületeit kizárólagosan értékesítő Indamedia Sales Kft., az egykori CEMP Sales House Kft. is.

Vaszily Miklós a KDNP-s üzletembertől, Oltyán Józseftől vásárolta meg a vállalat részesedését. Azt mondta az interjúban, beszállási szándéka épp egybeesett az eddigi tulajdonos kiszállási tervével.

Tulajdonostársa Ziegler Gábor marad, aki egyben a cég operatív vezetője is. A 444.hu szerint egyértelmű, hogy kormányzati törekvés állhat az üzlet hátterében.

HIRDETÉS

A Média1 elérte az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot, aki hangsúlyozta, hogy nem az Indexnél történt változás, hanem az egyik legfontosabb partnerük tulajdonosi szerkezetében. „Másfél évvel ezelőtt a szerkesztőség egyhangúlag kinyilvánította, hogy két alapvető dolog nélkül nem létezik az Index: tartalmi függetlenség és a szerkesztőség érinthetetlensége. Ez nem változott, és amíg én az Indexnél vagyok, biztosan nem változik: kívülről senki nem szólhat bele, mit írunk, mikor írunk, milyen képet közlünk, milyen műsort készítünk és hogy kikkel dolgozunk együtt. A szabadindex.eu oldalon látható barométeren folyamatosan ellenőrizhető, hogy az Index szabadon dolgozik-e. Erősen remélem, hogy a mostani történések után sem lesz semmi okunk hozzányúlni a barométerhez” – fogalmazott Dull Szabolcs.

Vaszily Miklós pályáját a 444.hu összegezte: a Portfolio online gazdasági oldalnál kezdte a pályáját, volt az Index.hu Zrt. és az Origo Zrt. és az MTVA vezérigazgatója is, az Echo TV és a TV2 vezetésében is részt vett, Andy Vajna halála után pedig az akkor már teljesen a Mészáros Lőrinc-féle cégbirodalom részévé lett TV2 csoport elnökévé választották.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek