Állami milliárdokból fejlesztheti a Club Aligát a Tiborcz–Mészáros duó

Állami milliárdokból fejlesztheti a Club Aligát a Tiborcz–Mészáros duó

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sikeresen pályázott az Appeninn Vagyonkezelő, így az adófizetők pénzéből fejlesztheti a balatoni kikötőit a Tiborcz István–Mészáros Lőrinc tandemhez köthető társaság – írja az mfor.hu

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding két leányvállalata – a Pro-Mot Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. és a Solum-Invest Kft. – is sikeresen pályázott a Magyar Turisztikai Ügynökség által balatoni e-kikötők fejlesztésére kiírt Kisfaludy-pályázaton – jelentette be a társaság a BÉT honlapján.

A balatonfüredi kikötő teljes körű felújításához összesen 999 millió forint pályázati támogatásban részesült a Solum-Invest Kft., míg a balatonvilágosi Club Aliga üdülő területéhez tartozó kikötő fejlesztéséhez szintén 999 millió forintnyi pályázati támogatást ítéltek meg a Pro-Mot részére. A fejlesztési projektek összköltsége mindkét esetben 1,8 milliárd forint.

A sikeres pályázatok eredményeként megkezdődhet a Club Aliga üdülő területéhez tartozó, korábban elhanyagolt kikötő fejlesztése - közölte a Tiborcz István és Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Appeninn.