HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az Európai Né...

Az Európai Néppárt elnöke is felülvizsgálná a Fidesz tagságát

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az Európai Néppártnak (EPP) felül kell vizsgálnia eddigi álláspontját a Fidesz tagságáról – jelentette ki Donald Tusk, az EPP elnöke a pártcsalád tagjainak írt nyílt levélben szerdán.

Az MTI ismertette a levelet, amelyben a néppárti vezető azt írta, a rendkívüli helyzetre vonatkozó jogszabályokat a koronavírus okozta járvány indokolja. Azokra szükség van még a demokrácia korlátozása árán is, azonban nem engedhető meg, hogy visszaéljenek velük. A rendkívüli intézkedéseknek a koronavírus-járvány megfékezését kell szolgálniuk, nem pedig a kormányok hatalmának kiterjesztését állampolgáraik felett. – Politikailag rendkívül veszélyes és erkölcsileg elfogadhatatlan a világjárványt állandó vészhelyzet kihirdetésére használni – szögezte le.

A magyar kormánynak nincs helye az uniós tárgyalóasztalnál – mondja a luxemburgi külügyminiszter | Magyar Hang

Donald Tusk szerint ez az oka annak, hogy számos aggály vetődött fel a magyarországi helyzettel kapcsolatban. Sokak szerint ugyanis túlzóak a vészhelyzeti szabályok, de legfőképp azért, mert hogy azokat időkorlát nélkül vezetik be. Jelenleg a legfontosabbnak a járvány megfékezését nevezte, azonban – mint írta – hamarosan eljön az ideje, hogy a pártcsalád felülvizsgálja a Fidesz tagságával összefüggő álláspontját.

Jean Asselborn, luxemburgi külügyminiszter szerdán ugyancsak a „túlhatalomtörvény” miatt azt mondta, hogy késedelem nélkül politikai karanténba kell kerülnie Magyarországnak. A dán Konzervatív Néppárt elnöke pedig egyenesen a Fidesz azonnali kizárását sürgette.

HIRDETÉS

Emlékezetes, a Fidesz tagságát a néppárt bő egy éve, 2019 márciusában függesztette fel. Idén februárban a pártcsalád arról döntött, hogy folytatódik a párbeszéd és érvényben marad a párt tagságának önként vállalt felfüggesztése is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,641lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ennyi tehetségünk van, gyerekek: felcsúti stadion őszödi betonból

„Építkezhet” akármennyiből Mészáros Lőrinc, „vásárolhatnak” akármennyi kastélyt, ingatlant, tévét, lapot a NER-lovagok: egyik sem lesz annyira látványosan elrettentő, mint a kardlapozó lovas rendőrök, vagy a kilőtt szemű tüntetők. Igen, a felcsúti stadion alapjaihoz Balatonőszödről jött a beton.