Nyilatkozott az egyik koronavírusos magyar úszó

Nyilatkozott az egyik koronavírusos magyar úszó

Horváth Dávid a célban a 200 méteres mellúszás döntője után az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2018. március 30-án (Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszólaltatta az ATV a kilenc magyar koronavírusos úszó egyikét, Horváth Dávidot.

A sportoló a csatornának elmesélte, hogy megijedt elsőre, nem számított erre egyáltalán. Próbál nem stresszelni rajta, szerinte azzal csak rontana a helyzeten. Semmilyen tünete sincs, se láz, se köhögés nem jelentkezett nála a már hét napja elvégzett teszt óta.

Az úszó elmesélte azt is, hogy Thaiföldön voltak 3 hétig, onnan március 13-án jöttek vissza, 16-án részt vett az edzésen, utána viszont nem ment sehova. Úgy vélte, hogy a reptéren kaphatták el, másra nem tud gondolni.

Horváth Dávid most két hétig hatósági házi karanténban van, ha letelik a két hét, ismét tesztelik, és ha annak negatív lesz az eredménye, akkor feloldják a karantént. Úgy látja, a 4 hét kiesés sok egy sportoló életében, de mivel most nem lesznek versenyek, behozható a hátrány. A többiek, akikkel beszélt, szintén nem mutatnak tüneteket még.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt az elvégzett koronavírus-tesztek a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) tájékoztatása szerint. Ők valamennyien külföldi edzőtáborokban jártak, majd 14 napra karanténba vonultak, azaz hazatérésük óta egyikük sem vett részt edzéseken. A megfertőződöttek között van Kapás Boglárka, Kozma Dominik és Bohus Richárd is.

Kilenc koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál | Magyar Hang
„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.