Észak-Amerikából hoztak haza kintrekedt magyarokat

Észak-Amerikából hoztak haza kintrekedt magyarokat

Budapest, 2020. április 2. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen a koronavírus-járvány miatt Észak-Amerikában rekedt magyar álampolgárokat hazaszállító repülőgép a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 2-án. MTI/KKM

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 240 Észak-Amerikában rekedt magyar állampolgár érkezett haza a mai napon a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A magyarok hazautazását a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezte meg, az utasoknak az útért 880 amerikai dollárt, vagy 1240 kanadai dollárt kellett fizetniük. Ez csaknem 300 ezer forintnak felel meg.

A Los Angeles-i magyar főkonzulátus azt közölte, hogy ezek csökkentett árak, a közöttük, valamint a szolgáltatást biztosító légitársaság, a Wizz Air tényleges költségei közötti különbözetet a kormány fizeti ki.

A magyarok hazautaztatása érdekében két útvonalon indult a két mentesítő különjárat. A közlemény szerint az egyik járat a Miami–Chicago–Toronto útvonalon indult, a másik pedig Los Angelest és New Yorkot érintve.