HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hazudik a Szá...

Hazudik a Századvég

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A kormánypárti politikusok és propagandistáik a veszélyhelyzetre hivatkozva minden eddiginél több energiát fordítanak a független, kritikus sajtó megfélemlítésére. Legfőbb eszközük a hiteltelenítésre tett kísérlet: saját hazugságaikat és ferdítéseiket egymásra halmozva és azokat sulykolva próbálják lejárati a munkájukat tisztességgel végző újságírókat, és a túlélni próbáló szabad szerkesztőségeket. Jogi eszközeik eddig nem voltak, hiszen a független lapok bizonyítékok sorával tudják alátámasztani állításaikat, míg a lakájmédia sorra veszíti el helyreigazítási pereit.

A különleges jogrend mentén megalkotott, a médiát egy gumiszabállyal öncenzúrára kényszeríteni próbáló törvény új keretrendszert hozott.

Ebben az új világban a tisztességes sajtót érő rágalmazások már nem tekinthetők csupán szájhősök és jól fizetett megmondóemberek napi kötelező köreinek. A kormányt bármi áron támogatókat a propagandagépezet folyamatosan a szabad sajtó ellen hergeli, rémhírkeltőnek, álhíroldalnak, fake news portálnak nevezve konkrét szerkesztőségeket. A egytől ötéves börtönbüntetés belengetése nyomán immár sokan követelnek börtönt azoknak az újságíróknak, akik pedig őértük is dolgoznak az igazság feltárásával és bemutatásával.

A lejáratókampányokon túlmutat, hogy immár a közpénz milliárdokkal kitömött Századvég Alapítványt is bevetették, rájuk hivatkozva közölt most éppen a „Hír” Tv-nek nevezett csatorna online felülete valótlanságokkal teli cikket. Ugyanezt a közleményt vette át az Origo és a Magyar Hírlap nevű kormánylap, majd a 888, a Vadhajtások, valamint beállt a sorba a Magyar Nemzet néven megjelenő újság is.

Ebben szerkesztőségünket, a hatalom által az összes sajtótermék közül leginkább gyűlölt Magyar Hangot veszik elsődlegesen célba, azt hazudva, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak maszkviselésével kapcsolatban közölt írásunk álhír. Pedig nem az, ezt bizonyítékokkal tudjuk alátámasztani, a Századvég hazugságait pedig a leghatározottabban visszautasítjuk. Felvetéseinkre természetesen a nevezett intézménynél és többször az operatív törzsnél is rákérdeztünk, szokásuk – és a rendszer természete szerint – sosem válaszoltak.

A hazugságokat híresztelő tévé portálján ezúttal közlik azt is: „A Századvég Alapítvány elkötelezett a hiteles tájékoztatás mellett, ezért sorozatot indít, melyben azokra az álhírekre hívja fel a figyelmet, amelyek alkalmasak a pánikkeltésre, félretájékoztatásra, vagy a veszélyhelyzeti intézkedések hatékony végrehajtásának akadályozására.”

Felsőbb utasításra nem viselhetnek maszkot a vérellátó szolgálat munkatársai | Magyar Hang

Az önmagában orwelli hangulatú – nem tudjuk, hogy sírjunk, vagy nevessünk kategóriába tartozó – bejelentés mutatja, hogy valami elkezdődött, valami más, mint ami eddig zajlott. Félő, hogy a szabad sajtóval való, a hatalom által oly annyira vágyott leszámolási kísérletek újabb szakaszába léptünk, melyben a különleges jogrend révén hozott intézkedések miatt immár jogi eszközök is a hazug és gátlástalan hatalom kezébe kerültek.

HIRDETÉS

Ettől azonban megijednünk nem szabad, mert „az igazság akkor is létezik, ha letagadják”. Mennünk kell tovább. Ameddig csak lehet.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,580lájkolóTetszik
3,766követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Visszavonta a fellebbezést Kaleta Gábor

Így jogerőssé vált az egykori diplomatára a pedofil felvételek tárolása miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés.