HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hétfőtől viss...

Hétfőtől visszaáll a tanszüneti menetrend a fővárosi közlekedésben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jövő hétfőtől visszaáll a tanszüneti menetrendre – jelentette be a központ. A BKK azt követően döntött így, hogy Karácsony Gergely budapesti főpolgármester ma járatsűrítésre utasította a társaságot a járatritkítások után egyes járatokon uralkodó tumultus miatt. A BKK azt írta, hogy köszönik a hatalmas mennyiségben érkezett visszajelzést, ezek nagy segítséget jelentettek a döntésben.

Ám már holnaptól gyakrabban járnak egyes járatok. A közlés szerint mintegy 20 vonalon sűrítik a közlekedést, illetve növeljük a kapacitást:3-as, 4-es és 6-os villamosvonalon, az M3-as metrópótló buszokon, a 23-as buszcsalád járatain, illetve az 5-ös, 9-es, 31-es, 45-ös, 66-os, 85-ös, 99-es, 104-es, 133E, 159-es, 196-os busz vonalám.

Délután a főpolgármester úgy fogalmazott, hogy azért nem lehet torlódás a BKK járatain, mert az visszavetné a járvány elleni küzdelmet. Leszögezte, hogy a korábbi menetrend alkalmazása nem bizonyult elegendőnek célok eléréséhez. Azonnal változtatni kellett, így már ma gyakrabban közlekedtek a BKK járatai. Emlékeztetett arra is, hogy a saját szemével látta ma hajnalban, hogy ez még mindig nem elég, ezért rendelte el a járatsűrítést.

A főpolgármester metrózott és buszozott, majd újabb járatsűrítéseket rendelt el | Magyar Hang

Leszögezte viszont azt is, hogy a tanszüneti menetrend sem biztos, hogy végleges. Azt ígérte, a járványhelyzetre szabott menetrend rugalmas lesz, amelyet naponta nyomon követnek az utasszámok elemzésével, így ha újabb járatsűrítésre lesz szükség, lépni fognak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,972lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek