HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megszólalt az...

Megszólalt az Emmi: Nem lesz hosszabb a tanév

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem hosszabbította meg az iskolai tanévet a kormány, minden alapot nélkülöz a közösségi médiában erről terjedő hír – írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), amely a bejegyzést rémhírnek nevezi. Azt írták, hogy a rémhír terjesztőivel szemben a nyomozás megindítását kezdeményezték.

Leszögezték azt is: nem módosul a tavaszi szünet időpontja sem, így „a diákoknak és a tanároknak is lesz lehetőségük arra, hogy kicsit pihenjenek”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az érettségiről Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár ugyancsak ma azt mondta az állami hírügynökségnek, hogy az országos veszélyhelyzetben az érettségi korrekt, minden szempontot figyelembe vevő megszervezése az egyik legnagyobb kihívás. Ezen az oktatási akciócsoport dolgozik. Maruzsa kiemelte: több forgatókönyv is készül, ezek között döntést hozni és a megfelelő ütemezést kiválasztani elsősorban a járványügyi helyzet alapján lehetséges.

Mivel még több mint egy hónap van hátra az érettségi hagyományos kezdési időpontjáig, a járványügyi kérdésekben azonban nem látnak előre egy hónapot, az érintettek türelmét kérik – magyarázta, hozzátéve, hogy mivel az érettségi követelmények nem változtak, a felkészülést folytatni kell. – A kormány a kellő időben meg fogja hozni a szükséges döntéseket. Ez az idő még nem jött el, de azt ígérjük, hogy még a húsvét előtt a terveket ismertetni fogjuk – mondta a köznevelési államtitkár.

HIRDETÉS

Az Emmi egyúttal minden pedagógusnak megköszönte az elmúlt hetek áldozatkész munkáját, mely a tantermen kívüli, digitális munkarendre való sikeres átállást lehetővé tette.

Az emberi erőforrások minisztere a veszélyhelyzetre való tekintettel úgy határozott, hogy a minősítéssel és tanfelügyelettel kapcsolatos folyamatban lévő eljárásokat a 2020/2021-es tanévre halasztják, az Oktatási Hivatal valamennyi érintett pedagógust közvetlenül értesíti majd az átütemezésről. A halasztás érinti a gyakornokok májusban esedékes minősítését is, melyre ugyancsak az ősszel kerül sor, így semmiféle joghátrányuk nem keletkezik.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,994lájkolóTetszik
3,652követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek