HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor:...

Orbán Viktor: 500 ezres plusz juttatást kapnak az egészségügyi dolgozók még idén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Félmillió forintos plusz juttatást kapnak az egészségügyi dolgozók ebben az évben – jelentette be pénteken reggel Orbán Viktor. A részleteket szombaton fogja ismertetni Gulyás Gergely. Az is kiderült, hogy szerdán döntenek arról, meghosszabbítják-e a kijárási korlátozásokat.

– Most még az elején vagyunk, az egészségügyet próbára tevő nagy roham előttünk állunk, erre készülünk fel – így fogalmazott Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában a Kossuth rádióban. Amit most tehetünk a kormányfő szerint, az az, hogy lassítjuk a vírus terjedését. Emellett pedig harcolni kell minden egyes emberéletért.

23 napja hirdették ki a veszélyhelyzetet, a kormányfő azóta – mint mondta – csak ezzel foglalkozik. Egyúttal köszönetet mondott a „frontvonalban harcolóknak és a hátországban dolgozóknak”: az egészségügyi dolgozóknak, boltosoknak, fuvarozóknak. – Le a kalappal a tanáraink előtt is – fűzte hozzá a digitális oktatásra való átállás után. Azt is nagy elismeréssel figyeli, ahogy a legtöbb idős honfitársunk betartja a kéréseket és szabályokat.

Az interjúból az is kiderült, hogy szerdán lehet döntés a jövő szombatig tartó kijárási korlátozások jövőjéről. „Ha a kényszer rávisz”, meghosszabbítják, de a miniszterelnök is úgy fogalmazott, érzi, ez a helyzet természetellenes. A Húsvét mindenesetre Orbán Viktor szerint alkalmas arra, hogy átgondoljuk, hogyan tudjuk így szervezni az életünket.

– Mindenki fél, ismeretlen ellenséggel állunk szemben – mondta Orbán Viktor. De a félelem arra való, hogy legyőzzük, ebben pedig nem állunk nagyon jól. Két vírus ellen küzdünk: a koronavírus és a félelemvírus ellen a kormányfő szavai szerint. A félelem legyőzését első körben a papoktól, másodsorban az állami vezetőktől, harmadrészt pedig az egyenruhásoktól, illetve az orvosoktól várjuk.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy segítség a Türk Tanácstól és Kínától érkezett, itt a védőfelszerelésekre és azok alapanyagaira utalt. Egyúttal kitért az egészségügyi átcsoportosítási tervre, ami arról szól, hogyan fogják szükség esetén vezényelni az erőket, az egészségügyi dolgozókat, ha ezrével, tízezrével kerülnek emberek kórházba. – 110 kollégium van lefoglalva, 19 820 főt tudunk altatni, 58 hotel van lefoglalva és készenlétbe helyezve, ott 5 661 főt tudunk majd elhelyezni, 3543 gépjármű van szolgálatba állítva – sorolta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ez egy katonai átcsoportosítás terv.

Szombaton Gulyás Gergely bemutatja a járványügyi alapot, ennek részeként minden egészségügyi dolgozónak tudnak biztosítani még ebben az évben 500 ezer forintnyi plusz juttatást.

HIRDETÉS

Ismét beszélt a kormányfő brüsszeli kritikákról, „Brüsszelben ülnek valami buborékban és osztják az észt”, illetve Soros Györgyről.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,852lájkolóTetszik
3,791követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nincs meglepetés: Lukasenka elsöprő győzelmet arathatott

Feszült hangulatban zajlott a belarusz elnökválasztás, „Európa utolsó diktátora” mindent megtett az ellenzéki tiltakozások elnémítására. Minszkben máris összecsaptak a rendőrök és a választási eredmény ellen tüntetők.