HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ötvenezres já...

Ötvenezres járványügyi segélyt kaphatnak a józsefvárosiak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ötvenezres járványügyi segélyt kaphat Józsefvárosban az, akit nehéz helyzetbe hozott a koronavírus-járvány. A rendkívüli támogatásról Pikó András számolt be a Facebook-oldalán.

A polgármester kiírása szerint mindezt azok vehetik igénybe, akiket a válság nehéz anyagi helyzetbe sodort. Konkrétan, akinél a kialakult helyzet veszélyezteti az ő és családja alapvető étkezési, egészségügyi, illetve lakhatási igényeinek kielégítését.

A rendelet szerint továbbá harmincezer jár „egyedülálló esetén annak, akinek a havi jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének meghaladja a 200%-át, de nem haladja meg a 300%-át.” Családban élő esetén pedig „annak, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át, de nem haladja meg a 250%-át.”

A támogatás addig lesz érvényes, amíg a járványügyi veszélyhelyzet fennáll, vagy amíg a kormány hasonló, országos programot nem indít. Korlátot jelent továbbá még a kerületi költségvetés kerete is.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,997lájkolóTetszik
3,653követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rogán Antaltól Gulyás Gergelyhez került a Fertő-tó fejlesztése

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. többek között egy százszobás szállodát és ökocentrumot építene a tó partján.