Ötvenezres járványügyi segélyt kaphatnak a józsefvárosiak

Ötvenezres járványügyi segélyt kaphatnak a józsefvárosiak

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ötvenezres járványügyi segélyt kaphat Józsefvárosban az, akit nehéz helyzetbe hozott a koronavírus-járvány. A rendkívüli támogatásról Pikó András számolt be a Facebook-oldalán.

A polgármester kiírása szerint mindezt azok vehetik igénybe, akiket a válság nehéz anyagi helyzetbe sodort. Konkrétan, akinél a kialakult helyzet veszélyezteti az ő és családja alapvető étkezési, egészségügyi, illetve lakhatási igényeinek kielégítését.

A rendelet szerint továbbá harmincezer jár „egyedülálló esetén annak, akinek a havi jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének meghaladja a 200%-át, de nem haladja meg a 300%-át.” Családban élő esetén pedig „annak, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át, de nem haladja meg a 250%-át.”

A támogatás addig lesz érvényes, amíg a járványügyi veszélyhelyzet fennáll, vagy amíg a kormány hasonló, országos programot nem indít. Korlátot jelent továbbá még a kerületi költségvetés kerete is.