HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Üdvözli az or...

Üdvözli az orvosi kamara az egészségügyi dolgozóknak ígért félmilliós plusz juttatást

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Habár a részletek még homályosak, a Magyar Orvosi Kamara üdvözölte a reggeli miniszterelnöki bejelentést a félmilliós plusz juttatásról az egészségügyi dolgozóknak. Az MSZP és a DK is reagált már, a két párt ennél többet várna el.

Ismert, Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be, hogy létrehoztak egy járványügyi alapot, amelynek részeként minden egészségügyi dolgozónak tudnak biztosítani még ebben az évben 500 ezer forintnyi plusz juttatást. Többet azonban nem árult el, a részleteket szombaton fogja ismertetni Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Magyar Hang megkeresésére – a koronavírus hazai megjelenése óta már számos szakmai javaslattal élő – Magyar Orvosi Kamara azt közölte, hogy üdvözölnek minden, a járvánnyal küzdő egészségügyi dolgozók iránti megbecsülést, szolidaritást kifejező gesztust és intézkedést. Így Orbán Viktor miniszterelnök bejelentését is, miszerint minden egészségügyi dolgozó 500 000 forintos pluszjuttatásban részesül. Mivel azonban egyelőre ők sem tudnak ennél többet, az intézkedés hatásairól, az azzal kapcsolatos álláspontjukról csak a részletek megismerése után tudnak beszámolni.

Orbán Viktor: 500 ezres plusz juttatást kapnak az egészségügyi dolgozók még idén | Magyar Hang

Több ellenzéki párt is reagált már. A Demokratikus Koalíció – kiemelve, hogy egyelőre homályos a bejelentés – négy dolgot javasolt. Egyrészt ez a plusz juttatás azonnali legyen, nehogy csak ígéret maradjon, illetve pénzbeli, ne valamilyen utalvány. Azt is kérik, hogy minden egyes egészségügyi dolgozóra vonatkozzon: az orvosokra, ápolókra, asszisztensekre, technikai dolgozókra, karbantartókra, mindenkire. Végül pedig nem egyszeri juttatást sürgetnek, hanem visszatérőt, amit úgy hívnak, hogy béremelés. A DK – egyébként a többi ellenzéki erővel közösen – száz százalékos béremelést követel az ágazat dolgozóinak.

HIRDETÉS

Az MSZP üdvözölte a bejelentést, de egyúttal azt követelte, a szociális ágazatban dolgozók is kapják meg az 500 ezer forintos plusz juttatást. – Ebben a helyzetben a Fidesz nem fordíthat hátat ismét a szociális terület dolgozóinak, hiszen ők is az első vonalban harcolnak a járvány ellen, és a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőknek nyújtanak segítséget. Az otthonápolás, az idősek, vagy éppen a betegek gondozása rendkívüli erőfeszítéseket követelnek tőlük – írták.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,646lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek