Várhatóan Varga Judit anyósa lesz az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese

Várhatóan Varga Judit anyósa lesz az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese

Varga Judit igazságügyi miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Várhatóan a jövő hét elején Áder János államfő az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének előterjesztésére a bírósági igazgatási szervezet elnökhelyettesévé nevezi ki Erőss Monikát – értesült az Index. Információikat az OBH többszöri kérdésükre sem cáfolta, annyit pedig megerősítettek, hogy Erőss Monika pályázott a szervezet elnökhelyettesi posztjára.

Annak kapcsán, hogy az OBH függetlenségét érintően Erőss Monika elnökhelyettesi pályázata során nem merült-e fel bármely kizáró ok, az OBH nem válaszolt érdemben. Ahogyan arra sem, nem sérti-e a szervezet függetlenségét az, hogy az új elnökhelyettes Varga Judit igazságügyi miniszter anyósa.

Erőss Monika jelenleg a Kúria főtitkára. A bírósági önéletrajza szerint 1982-ben szerzett diplomát „summa cum laude” minősítéssel az ELTE Állam-és Jogtudományi Karán és már több bírósági igazgatási pozíciót is betöltött.