85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg eddig Magyarországon

85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg eddig Magyarországon

A Magyar Honvédség szakemberei a kórházba érkező gyerekek egészségügyi előszűréséhez katonai sátrat állítanak fel a koronavírus-járvány miatt a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet bejáratnál 2020. március 26-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyolcvanöt egészségügyi dolgozónál mutatták ki eddig Magyarországon a koronavírus-fertőzést – válaszolta újságírói kérdésre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati Kormányinfón.

Szombat reggelig 678 embernél mutatták ki Magyarországon a fertőzést, a 85 ennek a 12,5 százaléka.

Az elmúlt hetekben többször is próbálta megtudta a sajtó az operatív törzstől a koronavírusos egészségügyi dolgozók számát, a Magyar Hang is rendszeresen elküldte a kérdést, válasz azonban mindeddig nem érkezett.

Elégtelen a hosszú távú védekezéshez a kiosztott maszkok mennyisége - írták Müller Cecíliának a háziorvosok | Magyar Hang

Közben pedig több alkalommal születtek hírek megfertőződött egészségügyi dolgozókról, illetve a hiányos védőfelszerelésről, az Index pedig kedden arról írt, hogy egy háziorvos lélegeztetőgépre került.

A háziorvosok kedden fordultak nyílt levélben Müller Cecília tiszti főorvoshoz, álláspontjuk szerint a Müller Cecília által hétfőn is említett „praxisonkénti 50 db sebészeti szájmaszk, valamint a 3 db FFP1 típusú maszk jól érezhetően elégtelen a hosszú távú védekezéshez, illetve a biztonságos betegellátás biztosításához az alapellátásban”.