Ott halunk meg az utcán, kaja nélkül, minden nélkül

Ott halunk meg az utcán, kaja nélkül, minden nélkül

Hajléktalanok koronavírus-járvány és kijárási korlátozás idején (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hajléktalanok nem tudnak „otthon maradni” a járvány miatt. A szállóra csak kevesen jutnak be, a kint rekedtek pedig egyre nehezebben jutnak hozzá az alapvető élelmiszerekhez. A Magyar Hang legfrissebb számában olvashatják a témában készült riportunkat.

– Mi félünk, bármikor elkaphatjuk – mondja az egyik ücsörgő, Paszuba Gyula Gusztávné. Mellette sógora, az utcára került szociális munkás, Tolcsvai Elemér. – A Viktor egy dologban hibázott – kezdi, de nem a felhatalmazási törvényre gondol. Hanem arra a korábbi rendelkezésre, miszerint minden hajléktalannak szállóra kell mennie. Most ugyanis kiderül, hogy bizony nincs elég hely.

Hajléktalanok koronavírus-járvány és kijárási korlátozás idején (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

(...)

Mindenki fél mindenkitől, a családom is fél tőlem, így nem tudunk kapcsolatot tartani – számol be „rizikófaktort” emlegetve, ugyanis az utcai életmód miatt kevés olyan hajléktalan van, aki nem köhög, ez pedig most hatványozott hátrányt jelent nekik. Persze hozzátoldja: hogy étel sem nagyon van, csak az üvegbeváltó maradt mint utolsó jövedelemszerzési forrás.

A teljes riportot keresse a legfrissebb, 2020. április 3-án megjelent 14. lapszámunkban! Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 14. számban? Itt megnézheti!