HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Sarcolják meg...

Sarcolják meg Mészáros Lőrincet! – követelik egységesen az ellenzéki pártok

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az Országház előtt tartott ellenzéki sajtótájékoztatón az ellenzéki képviselők egységes véleményen voltak, hogy a bejelentett kormányzati gazdasági intézkedések nem elegendőek, s felhívták a figyelmet, a veszélyhelyzet adta fölhatalmazást a kormány a diktatúra további kiépítésére használja, ráadásul közben újabb vagyonokat juttatnak a haveroknak, kormányközeli vállalkozásoknak. 

Lukács László, a Jobbik országgyűlési képviselője:

Orbán Viktor diktatúrájának kiépítése érdekében olyan törvényeket hoznak az Országgyűlés elé, amelynek semmi szerepe nincs a veszélyhelyzeti védekezésben. Így semmi köze a védekezéshez, hogy a minap benyújtott salátatörvényben titkosítani akarják Budapest-Belgrád vasútvonal építésével kapcsolatos adatokat, hogy olyan jogszabályok szülessenek amelyeknek köszönhetően a földesurak még jobban kiterjesztheti birtokaikat, hogy kormányközeli embereket újabb tulajdonhoz juttatnak. Mészáros adóra van szükség, azaz megadóztatni Mészáros Lőrinc,Tiborcz István és a többi kormányközeli oligarcha brutális gyarapodásából származó vagyont.  Orbán Viktor ne kommunikáljon, hanem oldja meg a problémákat.

Tóth Bertalan, MSZP:

Sok millió ember egyedül maradt, rajtuk kellene segíteni. Köszönik az egészségügyi egyszeri félmilliós juttatását, de ez nem elég. Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak, több pénzt vállalkozóknak – idézte a Fidesz korábbi szlogenjét –, majd hozzátette, semmit a haveroknak. Ehelyett a közvetlen élvonalban harcoló önkormányzatokat kellene támogatni, s nem elvonni tőlük.

Arató Gergely, DK:

Látjuk, hogy a válság idején Orbán Viktornak a haverok fontosak: Ingatlanokat Schmitt Máriának, épüljön a liget, a nemzeti lopás rendszere tovább is működjön. Túl késő és túl kevés, amit Orbán ígér, nem segít azoknak, akik a legrosszabb helyzetben vannak. Követelik, hogy fogadja el az unió által adott pénzt, még akkor is, ha oligarchák beruházásairól akkor le kell mondani.

Tordai Bence, Párbeszéd:

Orbán Viktor diktátorosdit játszik. A feladat a társadalom megsegítése lenne, aminek érdekében Orbán semmit nem tesz. Havi százezer forintot kellene eljuttatni minden munkáját veszített embernek. Most kell lépni, már így is elkésett a kormány, ne a saját oligarcháit mentse, hanem az embereket.

Csárdi Antal, LMP

Aki az önkormányzatokat gyengíti, az a társadalmat gyengíti. Az önkormányzat gondoskodik azokról, akik vírushordozók. A magyar állam semmilyen védőfelszerelést juttat el a frontvonalban dolgozó önkormányzati dolgozóknak. – Miért sarcol a kormány – tette fel a kérdést –  miért nem inkább védőeszközt ad a munkatársaknak.

Hajnal Miklós, Momentum:

Leszámolás, haszonszerzés, ködösítés. Ez jellemzi a Fidesz elmúlt néhány napját.

Leszámolás azokkal az önkormányzatokkal, amelyek tavaly győztek, amelyek védőeszközt biztosítanak a vírushordozókkal közvetlen kapcsolatba kerülő szociális és egyéb munkatársaknak. A kormány lépései nem az önkormányzatokat, hanem az embereket lehetetleníti el.

Haszonszerzés: titkosított beruházások, járványbiznisz a haveroknak, ahelyett, hogy megadóztatnák azokat, akik a legtöbbet vették ki a közösből.

Ködösítés: Nem tudni, mi lesz azokkal, akik elvesztették munkájukat, mert a kormányfő semmi konktérumot nem mondott.Így azt sem tudni, miként pótolják az elmaradt fizetéseket. 

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő:

A NER-lovagok, a fideszes oligarchák miért nincsenek benne a közteherviselésben? Állítsák le az értelmetlen nagyberuházásokat például a Budapest–Belgrád vasútonal építését, a kormány Várba költözését. Követeljük a tao pénzek és a propagandára költött milliárdok egészségügybe irányítását. A gyűlöletkeltés és lejárató műsorok fölöslegesek. Így nem lehet összefogásról beszélni. Orbán Viktor sarcolja meg Mészáros Lőrincet.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,751lájkolóTetszik
3,507követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Orbán ellen az erény a legveszélyesebb fegyver” – Magyar Hang-ajánló

Hármas interjú Jeszenszky Gézával, Ungváry Krisztiánnal és Reichert Jánossal. Beszélgetés Fabricius Gáborral és Pardavi Mártával. Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek