HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Túlórára köte...

Túlórára kötelezhetik a rendvédelmi dolgozókat

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Magyar Közlönyben megjelent újabb, a járványhelyzethez kapcsolódó kormányrendeleteket ismertetve a Privátbankár arról ír, hogy a rendvédelmi dolgozók számára heti 48 órán felül is túlórát rendelhetnek el, illetve hogy az idősek otthonában akár 24 órás műszakra is kötelezhetők a dolgozók. De arról is született kormánydöntés, hogy a szerződéses katonák nem szerelhetnek le a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt még akkor sem, ha egyébként a jogviszonyuk lejárna.

A börtönökbe érkezők automatikusan kéthetes karanténba kerülnek, a fertőzésgyanús elítélteket pedig börtön helyett kórházba viszik. A nemzetközi jogsegélyszolgálat alapján körözött személyeket Magyarország nem veszi át, illetve nem ad ki, amennyiben karanténban vannak.

Arról is rendelet született, hogy szabálysértést követ el, aki hamis statisztikai adatot szolgáltat, valamint ötezer és ötszázezer forint közöttik bírsággal sújtható. Végül a SZÉP-kártya szolgáltatók a veszélyhelyzet megszűnését követő hatvan napig nem számíthatnak fel díjat a munkavállaló számára átutalt összege után.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,592lájkolóTetszik
3,460követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az orvosi kamara azt várja Kásleréktől, hogy vállalják döntéseik következményeit

A teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának következményeit.