HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A testvére ny...

A testvére nyelvvizsgázott le helyette, bíróságon kell felelniük érte

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Alighanem nagyon örült volna Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a nyelvvizsga nélküli diplomaosztásról szóló bejelentésének az a nő, aki testvérét küldte be maga helyett nyelvvizsgázni, ám lebuktak. Emiatt a napokban emeltek ellenük vádat ellenük.

A Pécsi Járási Ügyészség közlése szerint az eset 2015-ben történt Baranya megyében. A testvérpár egyik tagja többször próbálkozott letenni a nyelvvizsgát, de nem sikerült neki. Egy alkalommal azonban a németül jól beszélő testvére ült be helyette nyelvvizsgázni, a vizsgahelyen húga személyi igazolványával jelentkezett. Kitöltötte az írásbeli vizsgafeladatokat, majd részt vett a szóbelin is. A nyelvvizsga jegyzőkönyvét testvére helyett írta alá.

A vizsga sikeres volt, így a középfokú német nyelvvizsgáról szóló bizonyítványt a vizsgán ténylegesen részt nem vevő testvére nevére állították ki. Az ügyészség azt írta, hogy a testvérpár ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt emeltek vádat.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,925lájkolóTetszik
3,801követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek