HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mészáros-adót...

Mészáros-adót akarnak, benyújtották a törvényjavaslatot

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Botka László szegedi polgármester hétfői kezdeményezését felkarolva törvényjavaslatot nyújtott be kedd este Szél Bernadett független országgyűlési képviselő.

Az „egyes kivételezett gazdasági szereplők szolidaritási hozzájárulásáról” című törvényjavaslathoz egy kis videó is készült, melyben Szél Bernadett mellett a szintén független képviselő Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs, valamint Fekete-Győr András Momentum-elnök beszél közös kezdeményezésükről.

„Fizessenek a Mészárosok! Eddig ők sarcoltak minket – most kérjük vissza a pénzünk!” – írja Faceboook-bejegyzésében Szél Bernadett. – A Mészáros-adót a közbeszerzések legnagyobb győzteseire vetnénk ki, és összességében több száz milliárd forintos bevételt jelentene hazánknak. Ebből a pénzből pótolható a munkájukat és fizetésüket elvesztő emberek jövedelme. Ebből a pénzből maszkok és kesztyűk vásárolhatók. Ebből a pénzből megemelhető az egészségügyi dolgozók fizetése.”

Szél Bernadett indoklása szerint azért nyújtották be a törvényjavaslatot, hogy „végre azok is részt vegyenek a közteherviselésben, akiknek tíz éve lejt a pálya az országban. Eddig minden nekik kedvezett: a társaságadó-rendszer, a szabályozás, a támogatások, a pályázatok. A gazdasági növekedés hasznát ők fölözték le, alig jutott valami az embereknek. Ők, a nemzeti oligarchák voltak az eddigi növekedés nyertesei: itt az idő, hogy végre a legnagyobb arányban kivegyék a részüket a közteherviselésből is!”

HIRDETÉS

„Ha komolyan gondolja a kormány a válságkezelést, akkor a miniszterelnök környezetében horribilis pénzeket összeharácsolók vagyonával kell kezdeni” – hangsúlyozza a videóban Hadházy Ákos.

Botka László is ezzel indokolta eredetileg a javaslatát. „Járuljanak hozzá a járvány okozta károk enyhítéséhez azok a vállalatok, amelyek az elmúlt évtizedben hatalmas nyereséget értek el közbeszerzésekből. Akik tíz évig gazdagodtak a közpénzből és a magyar embereknek járó Európai Uniós forrásokból, azok most adjanak vissza a közösbe” – írta hétfőn a Facebookon.

A törvényjavaslat szerint

– ha hozzájárulás-alap meghaladja az 5 milliárd forintot, de nem haladja meg a 10 milliárd forintot, akkor egy százalék lenne a hozzájárulás,

– 10 és 100 milliárd forint között 50 millió forint, plusz a 10 milliárd fölötti rész 2 százaléka

HIRDETÉS

– 100 milliárd forint fölött pedig 1 milliárd 850 millió forint, plusz az alap 100 milliárd forintot meghaladó részének 3 százaléka.

A hozzájárulás alapja a fizetésére kötelezett által a támogatások alapján, illetőleg a vele megkötött szerződések szerint őt megillető ellenérték alapján általa 2012. január 1-től 2020. március 10-ig adózás előtti eredménye javára elszámolt bevétel, árbevétel együttes összege lenne.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,658lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek