HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Palkovics: cs...

Palkovics: csak május elsejétől és nem a teljes bér 70 százalékát állja az állam

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Elég zavarosra sikeredett a történelminek beharangozott gazdaságvédelmi akcióterv, különösen, ami a rövidített munkaidőt és a bértámogatást illeti. Nem csoda, hogy Palkovics László innovációs- és technológiai miniszter tegnap este az Inforádióban próbálta pontosítani az aznap elhangzottakat. 

Palkovics: A bérköltség 70 százalékát is átvállalhatja az állam | Magyar Hang

Korábban azt mondta, hogy aki csak rövidített munkaidőben tud csak dolgozni a koronavírus-járvány okozta válság idején, annak három hónapra átvállalja a bérköltség 70 százalékát a kormány. Most kiderült, hogy a rövidített munkaidőben dolgozók nem a teljes, 5 napos munkahét bérének 70 százalékára, hanem csupán a rövidítés miatt kieső munkaidőre járó pénz 70 százalékára számíthatnak majd május elsejétől. 

Tehát annak a bérnek a 70 százalékát támogatja az állam, amelyet a dolgozó nem kap meg, amikor rövidített munkaidőre kényszerül. A kormány ily módon csak azoknak a vállalatoknak segít, amelyeknek a rendelésállománya legalább 15, de legfeljebb 50 százalékkal csökkent.

Mint hozzátette, az érintett cégeknek májustól a járási munkaügyi hivatalnál kell jelentkezniük a juttatásért, és bizonyítaniuk kell a rendelésállomány csökkenésének mértékét.

Palkovics még azt is elmondta: ugyan a német modellre alapozzák a magyar tervet, de a német kormány engedi, hogy a dolgozó otthon legyen a kieső munkaidejében, a magyar viszont azt szeretné, hogy más feladatokat végezzen, vagy képzést kapjon a dolgozó akkor, amikor az eredeti munkáját nem tudja végezni. Vagyis ne legyen olyan, hogy heti három napot dolgoznak az emberek, két napot pedig otthon ülnek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,852lájkolóTetszik
3,791követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nincs meglepetés: Lukasenka elsöprő győzelme várható

Feszült hangulatban zajlott a belarusz elnökválasztás, „Európa utolsó diktátora” mindent megtett az ellenzéki tiltakozások megakadályozására.