HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld 38 nappal az ...

38 nappal az első magyarországi koronavírusfertőzés után megszólal Áder János

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Beszédet tart nagypénteken 11:00 órakor Áder János köztársasági elnök – adta hírül az ATV. Már jó ideje téma volt a nyilvánosságban és a sajtóban, hogy mikor szólal meg az államfő a koronavírus-járvány kapcsán.

Az államfő 38 nappal azután intéz – vélhetőleg a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos – beszédet Magyarország lakosságához, hogy március 4-én bejelentették az első magyarországi koronavírus-fertőzést. Az ATV úgy tudja, a beszédet a Sándor-palotában mondja el az elnök.

Az államfő újévi köszöntőt szokott mondani, de idén március 15-én is beszélt, azt mondta: a szabadság és a hűség adja március 15. erejét. Áder János kitért a koronavírus-járványra is, arra kért mindenkit, hogy otthonában emlékezzen – írta az ATV. Úgy tudják, a nagypénteki beszédnek minden bizonnyal hangsúlyos eleme lesz a járvány elleni közös védekezés.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos államfői megszólalás hiánya már jó ideje téma a magyar nyilvánosságban, miután számos állam-és kormányfő mellett már az angol királynő, II. Erzsébet is intézett rendkívüli tévébeszédet a polgárokhoz a koronavírus ügyében, ami ritka alkalom – ez volt a negyedik ilyen beszéde, amióta uralkodik. Angela Merkel német kancellár drámai hangvételű tévébeszéde is nagy figyelmet keltett egész Európában.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,751lájkolóTetszik
3,507követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Orbán ellen az erény a legveszélyesebb fegyver” – Magyar Hang-ajánló

Hármas interjú Jeszenszky Gézával, Ungváry Krisztiánnal és Reichert Jánossal. Beszélgetés Fabricius Gáborral és Pardavi Mártával. Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek