Két napja emelkedőben a forint

Két napja emelkedőben a forint

Fotó: Freeimages.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön fél 12-kor a 354-355 forintos szinten mozgott nemzeti valutánk euróval szembeni jegyzése, ami komoly erősödést jelent a három nappal ezelőtti 366 forintos árfolyamhoz képest. Akkor azért veszített jelentősen értékéből a forint, mert a piac kevésnek ítélte Orbán Viktor hétfőn bejelentett válságkezelő gazdasági csomagját. 

Később valamelyest erősödött ugyan a magyar fizetőeszköz, de jelentős lendületet csak azt követően kapott, hogy a Monetáris Tanács keddi ülését követően a Magyar Nemzeti Bank átfogó, a gazdaság számára jelentős mennyiségű plusz forrást biztosító programokat jelentett be. 

Ma reggel megakadni látszott a folyamat, de végül kilenc óra után mégis csak elindult az árfolyam erősödése, amely egészen a 354-355-ös árfolyamig tartott. A dollárt fél 12-kor 326 forintért lehetett vásárolni, a svájci frankért egységenként 336 forintot kellett adni, az angol fontot pedig 404 forintos árfolyamon jegyezték.