Óbuda ha tehetné, lezárná a Római-partot

Óbuda ha tehetné, lezárná a Római-partot

Római-part (Fotó: Wikimedia/Christo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ne látogassanak ki az emberek a Római-partra a húsvéti hétvégén – ezt kéri a III. kerület önkormányzat.

A III. kerületi önkormányzatnak nincs jogosultsága lezárni a Római partot, ezért – mint írták – az emberek józan belátásban bíznak. A múlt hétvége tapasztalatai azt mutatták, hogy sokan nem tudtak ellenállni a jó idő és a vízpart csábításának, és tömegével látogattak ki a Római-partra. Felhívták mindenki figyelmét, hogy ez veszélyes, mert lehetőséget ad a megfertőződésre, a vírus továbbadására. A kijárási korlátozás idején érvényben lévő szabályok betartatása érdekében a rendőrségtől fokozott ellenőrzést kérnek.

Az önkormányzat közleménye szerint, ha tehetnék, lezárnák a Római-partot. Ennek a jogosultságnak a hiányában mindenesetre óvatosságot és felelősségteljes viselkedést kérnek az egészségügyi sétát tevőktől is. Se a kiránduló utakra, se a Hajógyári szigetre ne induljanak el csoportosan, ne tömörüljenek, másoktól legalább 1,5 méter távolságot tartsanak.