Orbán Viktor: A kijárási korlátozás időtartalmát határozatlan időre meghosszabbítjuk

Orbán Viktor: A kijárási korlátozás időtartalmát határozatlan időre meghosszabbítjuk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozás időtartalmát – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön délután a Facebook-ra feltett rövid videójában. Ezután pedig hetente mérlegelnek és döntenek az esetleges hosszabbításról.

A szűk két hete elrendelt kijárási korlátozások most szombatig voltak eredetileg érvényben. A miniszterelnök azt mondta, hogy a döntés előtt meghallgattak polgármestereket, kikérték a rendőrök véleményét, beszéltek járványügyi szakemberekkel és a tudósok véleményét is összegyűjtötték. – Egybehangzó volt a vélekedés arról, hogy az eddig korlátozások értelmesek és sikeresek voltak, lelassították a járvány terjedését – közölte Orbán Viktor.

Security Check Required

Ennek fényében született meg a döntés, hogy a kijárási korlátozás időtartamát meghosszabbítják. Egyelőre nem tudni meddig – határozatlan ideig – és hetente mérlegelnek, majd döntenek az esetleges további hosszabbításról.

Döntöttek arról is, hogy külön jogosítványt kapnak a polgármesterek. Húsvét idejére a saját településükre vonatkozóan további speciális szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be.

A miniszterelnök arra kérte az embereket, hogy a korlátozó szabályokat tartsák be, kerüljék a csoportos összejöveteleket, tartsák a távolságot a közterületeken. Külön kérte, hogy az emberek fokozottan figyeljenek az idősekre. – Fogadjuk el, hogy ez a Húsvét másmilyen lesz, mint amilyen lenni szokott – fogalmazott Orbán Viktor.

Íme a rendelet, mit lehet csinálni kijárási korlátozás idején | Magyar Hang

Az elmúlt napokban az operatív törzs szokásos napi tájékoztatóján rendre elhangzott, hogy egyre többen szegik meg a szabályokat, de a kommunikációért felelős Kovács Zoltán is arról is beszélt, hogy „fellazult a kijárási korlátozás betartásával kapcsolatos rend, és ez sajnos a számokban is tükröződik”.