Tart a roham itthon az önvédelmi fegyverekért

Tart a roham itthon az önvédelmi fegyverekért

Töltények fegyverhez (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetek óta egymásnak adják a kilincset a vevők a fővárosi önvédelmi- és fegyverboltokban, a megkérdezett boltosok soha nem látott forgalomról számoltak be lapunknak. – Visznek mindent aminek nyele van – fogalmazott a Népszavának az egyik körúti önvédelmi bolt tulajdonosa.

A kollégáihoz hasonlóan ő is azt állította, hogy a lakosság elkapkodta a nem engedélyköteles önvédelmi fegyvereket. A legnépszerűbb a gumilövedékes pisztoly – ez nála már elfogyott – ezt követik a gázfegyverek, a gázspray, de az emberek vesznek kézi számszeríjat, tejgumis csúzlit, viperát, amit csak tudnak.
A megkérdezett boltosok nem emlékeztek ehhez hasonló rohamra. – Öt éve, a menekültválság idején elég sok fogyott a gumilövedékes fegyverből – mondta egyikük, de szerinte az akkori vásárlási láz messze elmarad a mostanitól.

Tipikus vevő egyébként nincs, fiatal és idősebb egyaránt vásárol, sokan pedig ajándékba, vagy idős szüleiknek vesznek fegyvereket.

A vásárlók egyébként többnyire ugyanarra hivatkoztak, amikor arról kérdezték őket, miért fegyverkeznek: szerintük a vírushelyzet miatt bizonytalan a jövő és meg akarják védeni magukat és családjukat is.