HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Távozik a fid...

Távozik a fideszes médiatröszt éléről Liszkay Gábor

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Liszkay Gábor közleményt tett közzé a Mediaworks Hungary Zrt. oldalán, ebben tudatta, hogy távozik a kormány médiabirodalmának éléről, amely az elmúlt években egyre növekedett, és a Közép-Európai Sajtó-és Média Alapívány 2018-as megalapításával szinte teljesen központosítottá vált.

“A vállalt feladatot elvégeztem, így a megbízásom lejárt. Április 15-i hatállyal távozom a Mediaworks Hungary Zrt. éléről. Utódomról a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány Kuratóriuma dönt majd. Valamennyi munkatársamnak köszönöm az eddigi támogatást, az ő segítségük nélkül az integráció végigvitele hosszabb és nehezebb folyamat lett volna” – írta Liszkay, aki 15 éven át volt az egykori Magyar Nemzet napilap főszerkesztője.

A laptulajdonos Simicska Lajos és Orbán Viktor közötti konfliktus eszkalálódása után Liszkay távozott a lap főszerkesztői székéből, ezután megalapította a 2019 februárja óta már Magyar Nemzet néven megjelenő Magyar Idők napilapot. A Medaiworks élére 2016-ban került, amikor a Népszabadságot kiadó – és 2016-ban bezárató – cég a Mészáros Lőrinc-közeli Opimus Press tulajdonába került.

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt 2018-ban alapították, és 2018 őszén kezdték el az alapítvány alá csoportosítani a kormányközeli médiabirodalmat. Számos médiatulajdonos lemondott médiaportfóliójáról, vagy eladta azt az alapítványnak. Az alapítványt a kormány rendelettel nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette, így a versenytörvény és a médiatörvény alapján sem vizsgálhatták meg a hatóságok, hogy jogszerű-e több mint 400 hazai médiumot egyetlen nagy cégbe beolvasztani.

HIRDETÉS

“2018-ban arra kaptam megbízást a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány Kuratóriumától, hogy az alapító okiratban szereplő célokat szem előtt tartva az alapítvány tulajdonába került médiavállalkozásokból olyan vállalatcsoportot szervezzek, amely képes az üzletileg eredményes és fenntartható működésre.

Mára megvalósult a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány portfóliójának teljes szervezeti és gazdálkodási integrációja. Ennek köszönhetően a tartalmi együttműködésben rejlő lehetőségeket kihasználó sajtótermékeink piacképesebbé és gazdaságosabban fenntarthatóvá váltak. A jövőben a kialakított vállalatcsoport megújult keretei között megkezdődhet az egyes területek működésének további finomhangolása, vállalati kultúrájuk fejlesztése.” – írta közleményében Liszkay.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,592lájkolóTetszik
3,460követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az orvosi kamara azt várja Kásleréktől, hogy vállalják döntéseik következményeit

A teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának következményeit.