HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Több százezre...

Több százezres bírság a csirkehúst méregdrágán árusító vállalkozónak

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Háromszázezer forintos bírságot szabott ki a fővárosi kormányhivatal arra a vállalkozóra, aki a Lehel téri piacon igencsak túlzott áron kínálta a csirkehúst.

Néhány hete a Facebookon terjedt egy fotó, miszerint a piac egyik hentesénél a csirkemellfilé kilóját 2800 forintért kínálták, miközben a termék néhány nappal korábban átlagosan még csak 1400 forintba került.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint a kezdeményezésükre a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai helyszíni ellenőrzést végeztek a budapesti Lehel és Fővám téri piacokon. A vizsgálat tapasztalatai szerint a széles körben elterjedt fényképeken látható csirkehús árak kirívónak voltak tekinthetőek, más üzletekben hasonló mértékű árakra nem akadt egyetlen példa sem. A vállalkozóval szemben fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indult, amely 300 ezer forintos bírság kiszabásával zárult.

Koronavírus: A felvásárlási láz is drágítja az élelmiszereket | Magyar Hang

Leszögezték azt is, hogy a fogyasztóvédelem már február végétől kiemelten vizsgálja, hogy a kereskedők nem használják-e ki a magasabb kereslet adta lehetőséget, nem élnek-e vissza a vásárlók járvány okozta aggodalmaival. A szakemberek figyelik a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat és a megtévesztő tájékoztatás megvalósulását is, és ahol szükséges, határozottan fellépnek a jogsértő vállalkozói magatartással szemben. A hatóság 2020. április elejéig több mint 700 üzletet vizsgált, 70 bolt esetében indít eljárást árfeltüntetési jogsértések miatt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,743lájkolóTetszik
3,486követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek