HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Székesfehérvá...

Székesfehérvár fideszes polgármestere az eddigi legszigorúbb szabályokkal tartaná otthon az embereket

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A kormány meghosszabbította a kijárási korlátozásokat. Megadta egyben a polgármestereknek a jogot, az ezzel járó felelősséggel, hogy a húsvéti időszakra szigorításokat rendelhessenek el az általuk vezetett településekre – írja Facebook-posztjában Cser-Palkovics András. Székesfehérvár fideszes polgármestere péntek 14:00 órától április 13-án (hétfőn) 24:00 óráig a közterület használatára vonatkozó szigorításokat rendelt el.

A legfontosabb az ember – a járványhelyzetben pedig az ember életének és egészségének védelme. Kiemelkedően fontos a járvány lassítása, az egészségügyi ellátórendszer, különösen a Szent György Kórház tehermentesítése – indokolja a szigorításokat a polgármester. Cser-Palkovics András a kormány döntésére utalva hangsúlyozta, „a szabályozás sajnos rendkívül rövid időtartamra lehetséges”.

Az egész ország bezárkózik húsvétra, hogy megakadályozzák a turisták rohamát | Magyar Hang

– Az ajánlások ezért olyan javaslatokat tartalmaznak, amelyeket magam kötelezően is előírnék. Álláspontom szerint szükség lenne a szabályozásukra, de három napra nincsen értelme, hosszabb távon viszont, megfelelő felkészülési időt hagyva szerintem kötelezettségként kellene előírnia az államnak, esetleges további felhatalmazás alapján az önkormányzatnak – írta, majd hozzátette: az intézkedések bevezetésére az arról szóló tájékoztatásra nyitva álló rendkívül rövid idő. A polgármester elárulta, az önkormányzat minden háztartásba eljuttatott két maszkot, amelyek az alapvető és ebben a helyzetben is nélkülözhetetlen feladatok elvégzéséhez rendelkezésre állnak.

A szigorítások értelmében péntek délutántól hétfőn éjfélig Székesfehérváron a közterületeken és közparkokban tartózkodni, illetve a lakhelyet és tartózkodási helyet elhagyni csak alapos indokkal lehet, valamint mindenfajta csoportosulást kötelezően kerülni kell. Engedélyezett a munkavégzés, hivatásbeli kötelezettség ellátása, az egészségügyi ellátás, állatok esetében a sürgősségi orvosi ellátás igénybevétele, illetve szigorúan korlátozottan az egyéni szabadidős tevékenység.

HIRDETÉS

Alapos indoknak minősül a magáról gondoskodni nem tudó, vagy segítségre szoruló személy (például kiskorú személy, idős személy és beteg személy) részére történő segítségnyújtás, illetve a húsvéti időszakra tekintettel engedélyezett az egyéni hitéleti tevékenység gyakorlása céljából történő közterület-használat.

Ellátási szempontból csak az élelmiszerboltok, a piacok, a gyógyszertárak, a dohányboltok, a benzinkutak, valamint a virágüzletek kereshetőek fel. Kizárólag az időpontfoglalással rendelkező vendégek igénybe vehetik a fodrászati és szépségápolási szolgáltatásokat. Továbbá a szállítási és pénzügyi szolgáltatásokat is igénybe lehet venni. Kérem ennek a szabálynak a figyelembe vételét a következő napok nyitva tartása tekintetében minden egyéb kereskedelmi és szolgáltató egységtől.

Áder János: Életet menthetünk, ha türelmesek vagyunk | Magyar Hang

A 18 év alattiak 20 órától másnap reggel 6 óráig nem mehetnek utcára, az egészségügyi szükséghelyzet kivételével. Háziállatot sétáltatni kizárólag a lakóhely, tartózkodási hely vagy magánlakás bejáratától számított 1000 méteres körzeten belül, maximum 30 perc időtartamban lehet.

Közterületen – az egy háztartásban élők kivételével – kizárólag egyedül, más személytől legalább 10 méteres távolságot tartva lehet tartózkodni. Sporttevékenységet is kizárólag egyedül, a lakóhely, tartózkodási hely vagy magánlakás bejáratától számított 1000 méteres körzeten belül, és más személytől legalább 10 méteres távolságot tartva lehet végezni. Aki utcára lép, annak kötelező a védőmaszk, vagy más az orr és a száj eltakarására alkalmas textil viselése.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,592lájkolóTetszik
3,460követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az orvosi kamara azt várja Kásleréktől, hogy vállalják döntéseik következményeit

A teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának következményeit.