Balul sült el Orbán Viktor lázának megmérése Szekszárdon

Balul sült el Orbán Viktor lázának megmérése Szekszárdon

Orbán Viktor Szekszárdon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel a Tolna Megyei Balassa János Kórházban tett váratlan látogatást; az ellenőrzés keretében végigjárta – majd a közösségi oldalán bemutatta – a Covid-gyanús vagy igazolt fertőzöttek szakmai eljárásrendnek megfelelő ellátási helyszíneit – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A szekszárdi egy pavilonkórház, ahol külön épületekben helyezhetik el a különböző betegségekben szenvedőket. A miniszterelnök megtekintett két kórtermet, ahol a későbbiekben nagyobb számban tudnak lélegeztetni intenzív ellátásra szoruló betegeket.

A főorvosi jelentésből kiderült, hogy az intézményben most egy, bizonyítottan koronavírusos személyt kezelnek, de a kapacitások maximális igénybevételével egy időben közel 180 ágyon folyhat a fertőzöttek ellátása. Látogatása végén a miniszterelnök gratulált a kórház felkészültségéhez – szól Havasi Bertalan tájékoztatása.

Egyetlen képben a magyar egészségügy - és Orbán Viktor | Magyar Hang

A Facebookra feltöltött videó elején kikérdezik Orbán Viktort, hogy tapasztalja-e magán a koronavírus tüneteit. „Fáradékonyság? Nincs? Superman” – hangzik el az egyik kérdésnél. Ezt követően lázmérés következik. „Ki is hűl, 34,5” – mondja az egészségügyi dolgozó a miniszterelnöknek, majd mikor Orbán Viktor visszakérdez, hozzáteszi: „Hát, igen, ilyen jó kis lázmérőnk van.” A videón az is elhangzik, hogy egy beteg van lélegeztetve – feltehetően ő a közleményben említett igazoltan koronavírusos személy.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/711941662751463/

A miniszterelnök az elmúlt napokban több kórházban is megfordult. Ezzel kapcsolatban szokásos pénteki interjújában arról beszélt, hogy minden nap meglátogat egy-egy kórházat. „Nekem ott józan ésszel nincs helyem, de az ösztönöm azt súgja, hogy el kell menni. Mert mikor arra a kérdésre kérem a választ, hogy hány ágy, hány lélegeztetőgép van, mi lesz, ha megbetegszenek egészségügyi dolgozók, van bizonytalanság a válaszokban” – fogalmazott.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egyébként a napokban arról számolt be, hogy ellenzéki képviselőknek esélyük sincs a valódi helyzet ellenőrzésére. „Nemhogy nem engednek be minket, hanem egyetlen kórház sem árulta el, hogy hány koronás és hány tüdőgyulladásos betegük volt napi bontásban. Arra hivatkoztak, hogy az Operatív Törzs azt is megtiltotta, hogy országgyűlési képviselőknek nyilatkozzanak.” És a dolgozókra is nyilatkozatstop vonatkozik.

Leszámolás járvány idején | Magyar Hang

De a jelek szerint a településvezetőknek sincs feltétlenül sokkal könnyebb dolguk, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere pénteki, húsvéti korlátozásokat bejelentő Facebook-posztjában legalábbis arról írt, hogy a betegszámokról „hivatalos adatot sajnos a polgármesterek nem kapnak”.