A Jobbik a munkaügyi módosításokról: ezzel teljesen kifosztják a gyári munkásokat

A Jobbik a munkaügyi módosításokról: ezzel teljesen kifosztják a gyári munkásokat

Nunkovics Tibor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy, a pénteki Magyar Közlönyben kihirdetett kormányrendelet értelmében a cégek egyoldalúan bevezethetik a 24 hónapos munkaidő-keretet, azaz munkáltató legfeljebb huszonnégy havi munkaidőkeretet rendelhet el egyoldalúan.

Nunkovics Tibor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese hétfőn közleményt jutatott el a témában lapunkhoz: „A járvány és a húsvéti készülődés leple alatt hozott rendeletet a kormány, amelyben újra módosította a munkaügyi előírásokat, ráadásul olyan mértékben, amiről még a kissé együgyű Kósa Lajos sem mert álmodni, amikor a rabszolgatörvényt beterjesztették vele. Egy olyan rendelet hozott a teljhatalmú Orbán-kormány, amivel hosszú évekre megvonják a dolgozóktól a szabad választás és az egyéni boldogulás lehetőségét. Azzal ugyanis, hogy 24 hónapra kitolják a munkaidőkeretet, minden terhet a dolgozók vállára tesznek. Hiszem, amikor vége lesz a járványnak és beindulnak a gyárak, akkor ennek köszönhetően fognak hónapokig 12 órázni, illetve szombatonként is dolgozni a munkavállalók. Még nagyobb kiszolgáltatottság, még nagyobb terhelés, még több baleset a kimerültség miatt, még kevesebb bér.” - írja az országgyűlési képviselő.

Lapunk megkereste Nunkovics Tibort, aki a Magyar Hangnak elmondta, hogy tíz évig dolgozott gyári munkásként, így ő igazán tudja, hogy „ezzel teljesen kifosztják és kimerítik azokat, akik a leginkább kiszolgáltatottabbak, és egyébként ugyanúgy a hátukon viszik az országot, mint bármilyen más gazdasági szereplő”. A képviselő elmondta, 2018-ban és 2019-ben az utcára vonultak a rabszolgatörvény miatt, és ha most nem lenne járvány, akkor nem egyszerűen az utcára vonulnának az emberek, hanem számon is kérnének. „De nem fogják elfelejteni, ebben biztos vagyok.”

A jobbikos frakcióvezető-helyettes lapunknak elmondta, hogy pártja szerdán határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésben annak érdekében, hogy a ledolgozás alkalmával a most elmaradt bérek és pótlékok kik legyenek utólag fizetve.