Megszegte a kijárási korlátozást, majd rendőröket fenyegetett

Megszegte a kijárási korlátozást, majd rendőröket fenyegetett

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszegte a kijárási korlátozást, ittasan az árokba borult a kocsijával, majd még halálosan meg is fenyegette a kiérkező rendőröket egy kondói férfi a hatóságok tájékoztatása szerint. Hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények megalapozott gyanújával tartóztatták őt le nagypénteken.

A gyanúsított épp a rokonaihoz ment egy ismerősével, amikor árokba borultak az autójukkal Rodostyánban. Két szolgálatban lévő rendőr vette észre a kocsit, és a mellette álldogáló embereket, majd megkérdezték őket, miért nem tartják be a kijárási korlátozásokat. A sofőr erre nem tudott magyarázatot adni.

A rendőrök ezt követően légalkohol-mérést akartak végezni, mire a férfi pénzt ajánlott nekik, hogy cserébe ne tegyék ezt. A járőrök erre tájékoztatták, hogy a vesztegetési kísérlettel bűncselekményt fogadott el, ezért előállítják őt. A 64 éves gyanúsított bedühödött, kiabálni kezdett, az egyik járőrt pedig azzal fenyegette, hogy megöli őt és a családját. Kezét ökölbe szorítva el is indult a rendőrök felé, mire ők testi kényszert alkalmaztak, és megbilincselték.

A férfiről kiderült, hogy többszörösen büntetett előéletű, és jelenleg is büntetőeljárás alatt állt erőszakos, valamint lőfegyver vagy lőszer tartásával elkövetett bűncselekmények miatt. Szökés, elrejtőzés és bűnismétlés lehetősége miatt elrendelték a letartóztatását, de a gyanúsított fellebbezett a végzés ellen. Ügyét a Debreceni Járásbíróság tárgyalja.