A miniszterelnök után a polgármester lázát sem tudták megmérni Szekszárdon

A miniszterelnök után a polgármester lázát sem tudták megmérni Szekszárdon

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester sajtótájékoztatót tart a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodás aláírása után Szekszárdon 2016. február 23-án. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere éppen arról tartott sajtótájékoztatót szerda délelőtt a szekszárdi Mérey utcai idősotthon előtt, hogy mennyi mindent tettek az otthonban lakó idősek védelme érdekében. Többek között emlékeztetett, hogy már mácius 8-án látogatási tilalmat rendeltek el a koronavírus miatt az intézményben, 3900 gumikesztyűt és többszáz maszkot adtak át a szociális ellátórendszer részére.

A tájékoztató végén az egyik újságíró kérte, hogy a fotó kedvéért ismételjék meg a lázmérést a polgármesteren, ám ez a szociális intézmény dolgozójának többszöri próbálkozására sem sikerült, a lázmérő kikapcsolt. Az eseményt a helyi rádiócsatorna, a Rádió Antritt a Facebookon élőben közvetítette, az ominózus jelenetsor videójukon 12 perc 40 másodperctől indul.

Security Check Required

null

Emlékezetes, hogy húsvétvasárnap Orbán Viktor miniszterelnök is Szekszárdon járt, ahol meglátogatta a Tolna Megyei Balassa János Kórházat, amelyet korábban járványkórháznak jelöltek ki. A miniszterelnök Facebook-oldalára feltöltött videóból kiderül, hogy az ő lázát sem tudták megmérni, pedig ugye a betegek kiszűrése létfontosságú lenne világjárvány és országos veszélyhelyzet idején.

A közösségi oldalra feltöltött videó elején kikérdezik Orbán Viktort, hogy tapasztalja-e magán a koronavírus tüneteit. „Fáradékonyság? Nincs? Superman” – hangzik el az egyik kérdésnél. Ezt követően lázmérés következik. „Ki is hűl, 34,5” – mondja az egészségügyi dolgozó a miniszterelnöknek, majd mikor Orbán Viktor visszakérdez, hozzáteszi: „Hát, igen, ilyen jó kis lázmérőnk van.”

Balul sült el Orbán Viktor lázának megmérése Szekszárdon | Magyar Hang

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel a Tolna Megyei Balassa János Kórházban tett váratlan látogatást; az ellenőrzés keretében végigjárta - majd a közösségi oldalán bemutatta - a Covid-gyanús vagy igazolt fertőzöttek szakmai eljárásrendnek megfelelő ellátási helyszíneit - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ács Rezső azon fideszes, a közgyűlésben kisebbségben lévő polgármesterek egyike, aki arra használta a veszélyhelyzetet, hogy egymaga fogadja el a város költségvetését, visszaállítsa a korábban megszüntetett polgármesteri kabinetet, illetve magához ragadja az önkormányzati lap kiadásának jogát.