HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mészáros Lőrincnél landolt Ákos egykori borozója

Szerző: | 2020. április 15., 07:49 | Belföld

Mészáros Lőrinc

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az Andante Borpatika Kft. az újabb szerzemény, amely Kovács Ákos énekes és Tiffán Zsolt fideszes parlamenti képviselő tulajdonában volt, egészen tavaly év végéig. 2019 decemberében egy ügyvéd, Geri Zoltán lett a dunai panorámás éttermet működtető cég új tulajdonosa, Kovács Ákos azonban nem távolodott el teljesen a cégtől. Annak operatív irányításában továbbra is részt vett ügyvezetőként – egészen idén március elejéig. Ekkor ugyanis az ügyvéd továbbpasszolta a társaságot – írja az mfor.hu

A cégkivonatok tanúsága szerint idén március 9-én, három hónappal a korábbi tulajdonosváltás után ismét gazdát cserélt az Andante Borpatika, így a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group cégbirodalmának lett a tagja a Kft. Ezzel párhuzamosan Kovács Ákos is kiszállt az irányításból, helyét az a Gombai Gabriella vette át, aki számos Mészáros-cégben is vezetői posztot tölt be.

Az Andante Borpatika az elmúlt években nemcsak a tulajdonosai miatt vált ismerté, hanem azért is, mert az akkor még fideszes vezetésű I. kerületi önkormányzattól éveken át jutányos áron bérelte a helyiséget. Ez volt az az étterem, amely a kerületi fideszes vezetéstől olyan olcsón bérelte a helyet, hogy a hosszúlépés is többe került, mint a négyzetméterre jutó bérleti díj.

Mészáros Lőrincék a céggel egy, az elmúlt néhány évben veszteségesen működő éttermet szereztek meg maguknak. A 2018-as beszámoló alapján ugyan 49 millió forintról 53 millióra nőtt az éves árbevétel, de ez nem volt elég ahhoz, hogy nyereségessé váljon a tevékenység. 2018-ban kicsivel több mint egymillió forint mínusszal zárták az évet a korábbi 3 milliós veszteség után. Mivel a cég más adónemre tért át a tavalyi év során, le kellett adni egy beszámolót, mely szerint 2019 első negyedéve egész kedvezően alakult. Három hónap alatt 9,3 millió forint bevételből 373 ezer forint nyereség maradt. 

Címkék: Ákos, Andante Borpatika, Geri Zoltán, Mészáros Lőrinc, Talentis Group


HIRDETÉS
Parittya

Parittya

Az oktondi erőfitogtatás nemcsak a hétköznapi muszklibajnokok sajátja. A nagy multinacionális vállalatoké is. Ők a gazdasági élet izompacsirtái. Sosem mutatkoznak pőre valójukban.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest